Monika Obrtalová Iné športy

Donovaly opäť privítali psie záprahy

V nádhernom počasí dnes na Donovaloch pokračoval 20. ročník pretekov psích záprahov a 10. ročník Majstrovstiev sveta F.I.S.T.C.. Napriek počiatočným obavám z nedostatku snehu sa nakoniec organizátorom podarilo pripraviť kvalitné trate a tisíce diváko

Teploty nad nulou v kombinácii s dažďom spôsobili v priebehu tohto týždňa rapídny úbytok snehu najmä na južných svahoch a hrozilo, že sa preteky vôbec neuskutočnia. Príroda sa však nakoniec umúdrila, oteplenie sa zastavilo a z piatku na sobotu pribudol aj prírodný sneh. Keď sa k tomu pridala aj snaha organizátorov, ktorí na trate naviezli viac než 200 nákladných áut plných snehu a skrátili trate, preteky sa mohli predsalen uskutočniť.

Na pretekoch sa zúčastnilo viac než 150 pretekárov a viac ako 600 psov z celej Európy. Okrem noviniek v podobe farebných náramkov pri vstupe na preteky čakalo na návštevníkov viac ako 70 stánkov s občerstvením, rôznymi suvenírmi alebo tradičnými výrobkami. Nechýbal ani kultúrny program v podobe vystúpení Petra Cmoríka, Mira Šmajdu či Alana Mikušeka. Odvážlivci si tiež mohli vyskúšať jazdu na snežnom skútri alebo psom záprahu. Dnešnú atmosféru na Donovaloch si môžete pozrieť v našom videu a fotogalérii.

mm, moo

Donovaly opäť privítali psie záprahy
1
Galéria
psie_zaprahy
36
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM