Monika Obrtalová Hokej

Dôležité tri body!

V mimoriadne dôležitom zápase o play-off nastúpila Banská Bystrica na domácom ľade proti žilinským vlkom. V prípade víťazstva by totiž barani stiahli manko na svojho dnešného súpera len na 4 body.

**HC'05 B. Bystrica – MsHK Žilina 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) **
Góly: 4. a 45. Kristoffersson, 30. Jokila – 22. Rób. Huna. Rozhodcovia Lauff – Gavalier, Rovenský, vylúčení 3:8, navyše Ďurkech (Žilina) za napadnutie hlavy a krku, presilovky 1:0, v oslabení 0:1, zmeny: 45. navyše Staňo (Žilina), 1328 divákov.

Od domácich sa očakávali tri body proti súperovi, ktorého majú v tabuľke na dohľad. Presne 25-minútové omeškanie začiatku zápasu, ktoré spôsobila dopravná kalamita a neskorý príchod rozhodcov, ich nevykoľajilo, v 4. min po nahrávke Jokilu spoza bránky nezaváhal Kristoffersson a tým najlepším spôsobom oslávil 33. narodeniny. Žilinčania pôsobili sympaticky, s jednoduchým rýchlym ťahom na bránku vynikli aj kombinačne a vytvorili si dostatok príležitostí na skórovanie. Už v 2. min Stupka po chybe Brňáka nepremenil samostatný nájazd a gól si pýtali aj situácie, prti ktorých neuspeli Rób. Huna, Smotrila i Ďurkech. Po zmene strán v oslabení hostia v 22. min vyrovnali a prsty v góle mala aj chyba Kubku na modrej. Róbert Huna v brejkovom prečíslení zobral zodpovednosť na svoje plecia a príklepom trafil pod žŕdku Chorošuna.

Na ďalšom góle domácich sa v 30. min podpísali traja hráči v presilovke, Grman od modrej vystrelil, ďalší obranca Bambúch puk pred bránkou usmernil a od hokejky Jokilu stojaceho pri žŕdke doletel do siete. V 35. min mrzela nepremenená šanca Kokavca, ideálne ho našiel Marcinek a nebyť reflexu Laca v bránke, tak by sa ‚barani‘ pred druhou prestávke oveľa lepšie naladili na záverečný diel. V 45. min mali na 36 sekúnd domáci výhodu hry o dvoch hráčov a hneď po troch sekundách Kristoffersson oslavoval narodeniny druhým gólom v zápase, opäť po spolupráci s Jokilom. Žilinčania doplatili na časté vylučovanie, v 49. min si šiel na trestnú lavicu sadnúť za sebou už ich tretí hráč a zákonite museli čeliť trvalému tlaku súpera. V záverečnej deväťminútovke, keď sa už počty na ľade zrovnali, opäť Žilinčania na Chorošuna nevyzreli a mohli rozmýšľať nad razantnosťou i presnosťou striel.

Hlasy po zápase:

Vladimír Országh, asistent trénera B. Bystrice: „Bol to pre nás dôležitý zápas, hrali sme v oklieštenej zostave, v zápase sme ešte stratili dvoch Brňáka a Kokavca. Nebolo to o kráse, ale bojovnosti. Chalani dreli, zaslúžia si absolutórium, dohrávali len s piatimi obrancami, pár útočníkmi. Cením si takýto prístup, bojovnosť jeden za druhého.“

Róbert Rehák, asistent trénera Žiliny: „Chceli sme bodovať, urobili sme pre to všetko, v tréningu sa nachystali na dobré korčuľovanie súpera. Škoda, že v úvode Stupka nepremenil samostatný nájazd. V druhej tretine boli šance na oboch stranách, my sme v konečnom dôsledku doplatili na útočné fauly a na neschopnosť strieľať góly.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM