Jakub Forgács Samospráva

Dobré správy pre pracujúcich Bystričanov: Najbližšie mestskí poslanci zasadnú až popoludní, pozrite kedy

Ani vy ste nestíhali, zavítať osobne na zasadnutie mestského zastupiteľstva? Banskobystrickí mestskí poslanci schválili novinku. V snahe priblížiť samosprávu bližšie k občanovi bude malý parlament v septembri rokovať v zmenenom čase.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre pracujúcich Bystričanov: Najbližšie mestskí poslanci zasadnú až popoludní, pozrite kedy
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Zmena termínu rokovania Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici na popoludnie, o ktorú sa od začiatku pôsobenia v poslaneckom kresle usiluje politológ a nezávislý poslanec Martin Klus, dostala šancu. Na utorkovom zasadnutí MsZ ju aspoň „na skúšku“ podporil aj primátor Ján Nosko. V snahe priblížiť samosprávu bližšie k občanovi tak malý parlament začne v septembri, v utorok 22. septembra, rokovať o 14:00 namiesto 09:00.

Klus už niekoľkokrát navrhoval, aby sa rokovania začínali o 16:00, a nie ráno, s odôvodnením, že pracujúci Banskobystričania sa ich vtedy nemajú šancu aktívne zúčastňovať. Podporu u kolegov nenašiel najmä preto, že zasadnutia niekedy trvajú celý deň a v prípade jeho návrhu by rokovali až do noci. Pred mesiacom prišiel s kompromisným návrhom, ktorý počíta so začiatkom MsZ o 14:00 s tým, že dôležité body programu by boli zaradené až po 16:00.

Primátor v utorok avizoval, že to jeden raz vyskúšajú. Podľa toho, aký bude záujem verejnosti, sa potom rozhodnú, v akom čase naplánujú ďalšie zasadnutia poslaneckého zboru v Banskej Bystrici.

Čítajte tiež:

Bystrické základky Bakossa a Moskovská sa dočkali: Poslanci im odklepli rekonštrukcie za státisíce eur

Na obnovu serpentín na Urpíne pôjdu desaťtisíce eur: Pozrite, kto z poslancov sa ponúkol, priložiť ruku k dielu

Hoci nebola podporená, peňazí sa predsa dočká: Na mestskom sídlisku vyrastie externá komunitná obývačka

V bystrickom školskom obvode nastala zmena: Po novom do neho pribudla neďaleká obec

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM