Michal Majer Rôzne

Dobré počasie praje výstavbe R1-tky

Vďaka nadpriemerne teplému a suchému októbru práce na všetkých úsekoch výstavby rýchlostnej cesty R1 postupovali rýchlejšie ako sa pôvodne predpokladalo. Na R1-tke tak v súčasnosti prebieha viacero činností od zemných prác cez výstavbu mostov až po p

Spoločnosť, ktorá výstavbu R1 realizuje, zahájila v októbri výstavbu stavebnej časti informačného systému na 2. úseku a pokračovala v prácach na úsekoch 1 a 3. Na mostoch rýchlostnej cesty R1 prebieha pilotáž, budovanie základov a realizácia nosných konštrukcií. Na objektoch Strediska správy a údržby rýchlostných ciest sa podarilo sčasti vybudovať plošné základy a na prevádzkových budovách pokračovala montáž skeletov a práce na inžinierskych sieťach. Na všetkých štyroch úsekoch stavby momentálne dokončujú prekládky inžinierskych sietí a priebežne sa odovzdávajú príslušným správcom.

Práce pokračujú aj na výstavbe severného obchvatu v Banskej Bystrici. Ku koncu októbra bolo na úseku Banská Bystrica – severný obchvat dokončených 132 a rozpracovaných ďalších 119 objektov. Práce pokračovali na ceste I/66, kde sa momentálne budujú násypy. Štrkodrv a asfalt pokladajú v týchto dňoch aj na križovatke Kostiviarska. Na moste už prebehlo debnenie, výstuž nosnej konštrukcie a betonáž. Takisto pokračovala aj druhá etapa výstavby založenia spodnej stavby mostného objektu.

Zdroj: Granvia Construction

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM