Jakub Forgács Hokej

Do útoku baranov sa vracia Kafka. Bystrica získala aj dvojicu obrancov!

Fanúšikovia bystrického hokeja sa dočkali novinky! Káder posilní trojica hráčov zvučných mien. Kto všetko vykorčuľuje za baranov v nadchádzajúcej sezóne?

Ilustračný obrázok k článku Do útoku baranov sa vracia Kafka. Bystrica získala aj dvojicu obrancov!
Zdroj: TASR

Po sezóne strávenej v HC Olomouc a HC Vítkovice, sa po ročnej prestávke do zostavy Baranov vracia Petr Kafka (26). Vedenie klubu HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa s najlepším extraligovým strelcom sezóny 2014/15 dohodlo na ročnej zmluve. Odchovanec pražskej Sparty, ktorý už odohral pod Urpínom dve sezóny, sa vracia do známeho prostredia. Počas 124 zápasov v bystrickom drese zaznamenal Petr celkovo 110 kanadských bodov za 61 gólov a 49 asistencií. Vedenie klubu sa tiež dohodlo na ročných zmluvách s Martinom Gründlingom a Petrom Mikušom.

Peter Mikuš reprezentoval v roku 2005 Slovensko na MS U20, ktoré sa uskutočnili v USA. V seniorskej reprezentácii absolvoval 22 zápasov. Trenčiansky odchovanec počas svojej kariéry odohral 389 stretnutí v najvyššej slovenskej súťaži s bilanciou 27 gólov a 73 asistencií. Má skúsenosti s ruskou KHL a legionársky chlebíček si vyskúšal aj v najvyššej českej súťaži v drese BK Mladá Boleslav, HK České Budějovice a HK Hradec Králové.

Martin Gründling nadviaže na svoje pôsobenie pod Urpínom. Odchovanec skalického hokeja bol pri obidvoch finálových účastiach našich Baranov a patril medzi dôležité opory zadných radov. Svojou nekompromisnou a dôraznou hrou do tela bol platnou súčasťou defenzívy HC ´05.

Čítajte tiež:

Predĺženie spolupráce s bystrickým odchovancom: S baranmi zostáva aj Matoušek!

Káder baranov sa chystá na sezónu. Ďatelinka zostáva, pod Urpín sa vracia Češík!

Zdroj: HC' 05 iClinic Banská Bystrica
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM