Monika Obrtalová Rôzne

Do školy nastúpi 761 prváčikov

V banskobystrických základných školách očakávajú na začiatku nadchádzajúceho školského roka 761 prvákov, o 11 viac než vlani. Z nich 646 má nastúpiť do niektorej zo 14 mestských a 115 (čo je o 14 viac než vlani) do niektorej z piatich neštátnych zákl

Uviedla to tlačová tajomníčka mesta Martina Brisudová s tým, že celkovo má v nasledujúcom školskom roku navštevovať základné školy v Banskej Bystrici okolo 6 200 žiakov, z toho školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta vyše 5 400 žiakov. Otvorenie školského roka v Základnej škole na Bakossovej ulici bude spojené s pripomienkou 35. výročia jej založenia, pri príležitosti ktorého získa čestný titul Základná škola Jána Bakossa.

Do 27 banskobystric­kých mestských materských škôl má v nadchádzajúcom školskom roku chodiť 2 120 detí, o 40 viac než vlani. Medzi nimi bude 675 predškolákov, čo je o päť menej než vlani. „Na zvýšený záujem rodičov o umiestnenie detí v materských školách zareagoval mestský úrad zmenou prevádzky v dvoch triedach, konkrétne v materských školách na ulici Stará tehelňa a Ulici 29. augusta, z poldennej na celodennú,“ dodala Brisudová. Okrem mestských sú v Banskej Bystrici aj tri neštátne materské školy.

Zdroj a foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM