Jakub Forgács Správy

Do škôlok už mesto umiestnilo vyše 600 detí: Na ktorých drobcov sa pre nedostatok miest nedostalo?

Malých Bystričanov pod Urpínom prijímali do škôlok na nasledujúci rok. Desiatky z nich však stále neboli umiestnené do materských škôl pre nedostačujúce kapacity.

Ilustračný obrázok k článku Do škôlok už mesto umiestnilo vyše 600 detí: Na ktorých drobcov sa pre nedostatok miest nedostalo?
Zdroj: Webnoviny.sk

Do materských škôl (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica bolo na nasledujúci rok 2014/2015 zatiaľ prijatých 641 detí. „Zatiaľ sme neumiestnili 133 detí, avšak je predpoklad, že tento počet sa zníži, nakoľko treba počkať na rozhodnutia o odložení povinnej školskej dochádzky,“ povedala hovorkyňa primátora Martina Kanisová. Ako pokračovala, všetky deti predškolského veku sú umiestnené v MŠ, je ich 647.

Pre nedostatok miest neboli umiestnené v MŠ deti, ktoré nemajú tri roky, a preto môžu byť aj v detských jasliach, a tiež deti s trvalým bydliskom mimo Banskej Bystrice, pričom aj v mieste ich bydliska sa nachádzajú MŠ. Mesto Banská Bystrica má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 27 MŠ. „Nové triedy mesto Banská Bystrica neplánuje otvoriť, nakoľko na území mesta je ešte sedem neštátnych MŠ a kapacita je teda dostatočná,“ dodala Kanisová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM