Jakub Forgács Iné športy

Do Bystrice zavítajú špičkoví povrazochodci: Na lanách budú stvárať neuveriteľné kúsky

Záhrada - Centrum nezávislej kultúry vás v sobotu pozýva na celodenné podujatie (Pre)Javy ulice #1 - exhibíciu outdoorovej aktivity slackline. Okrem nadšencov chôdze po "slackoch" uvidíte aj vystúpenie banskobystrických parkouristov a freerunerov.

Ilustračný obrázok k článku Do Bystrice zavítajú špičkoví povrazochodci: Na lanách budú stvárať neuveriteľné kúsky
Zdroj: Dnes24.sk

Slackline je moderná forma povrazochodectva, čiže balansovania na lane, natiahnutom medzi dvoma pevnými bodmi. Súčasťou sobotného programu bude exhibícia členov tímu Gibbon Slacklines.cz a miestnych slacklinerov, prezentácia pre verejnosť – možnosť zapojiť sa a vyskúšať si slacklining na vlastnej koži. Poobede uvidíte aj banskobystrických parkouristov a freerunerov z akrobatickej skupiny Slovak Freerun Family, ktorí vám predvedú svoje umenie pohybu.

Projekt „(Pre)Javy ulice“ nadväzuje na myšlienku využívania verejných priestranstiev v meste Banská Bystrica a aktívnej participácie miestnych komunít na reflektovaní tejto potreby. Projekt sa bude realizovať počas piatich mesiacov od júna 2013 do októbra 2013. Aktivity projektu budú realizované ako cyklus eventov, workshopov a diksusií, pričom každý mesiac bude prezentovaná určitá outdoorová aktivita formou exibície s prizvanými profesionálmi a miestnou komunitou.

Počas celého trvania projektu budú prebiehať diskusie pracovného tímu projektu a zástupcov jednotlivých komunít zamerané na využívanie a dostupnosť verejných priestranstiev v meste, možnosti podpory samosprávy mesta, či mestských štvrtí pre tieto aktivity. Viac informácií o tomto podujatí sa dozviete vo facebookovej udalosti.

Foto: Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Do Bystrice zavítajú špičkoví slacklineri z Česka: Na lanách budú stvárať parádn
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM