Monika Obrtalová Kultúra

Do Bystrice zavíta Jeden svet

V Banskej Bystrici sa od 20. - 22. marca uskutoční medzinárodný festival dokumentárnych filmov Jeden svet, ktorý je jediným kultúrno - vzdelávacím podujatím na Slovensku, ktoré sa komplexne zaoberá ľudsko-právnymi a globálnymi témami. Každoročne prez

Banskobystrická časť festivalu sa odohrá na viacerých miestach v meste: v Múzeu SNP, kinosále Akadémie umení, pivárni TOP, KLUBe HaD a Záhrade – Centre nezávislej kultúry. Celý festival začne už 19.3.2012 o 19:30 v klue HaD na Hornej ulici, kde bude slávnostne otvorená fotovýstava s názvom Chvíľa. Fotografie bude vystavovať Marek Pupák, študent Akadémie umení. Večer zakončí koncert gitaristky Dominiky Hladkej.

Filmová časť začne v utorok 20. marca od 15:00 filmom Chcem to skúsiť. Je to film o človeku s Dawnovým syndrómom, ktorý chce študovať na vysokej škole. Neskôr, o 17:30 bude prednáška s diskusiou na tému „Ľudské zdroje“, ktorá bude reagovať na film Krv v mobile. Vo štvrtok v Múzeu SNP o 19:20 bude prednáška na tému LGBTQI, ktorá sa bude zaoberať homosexuálnymi vzťahmi v rôznych krajinách. Celý festival zakončí koncert skupiny BABYLUZARU v pivárni TOP.

Medzinárodný festival dokumentárnych filmov Jeden svet je partnerským podujatím festivalu Jeden svět v Českej republike. Na Slovensku ho od roku 2000 organizuje občianske združenie Človek v ohrození. Okrem Bratislavy majú každoročne diváci možnosť vidieť vybrané filmy v ďalších viac než 20 mestách po celom Slovensku – a to v rámci prehliadky Jeden svet v regiónoch.

Zdroj: jedensvet.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM