Tlačové správy

Do Bystrice mieria inšpiratívni ľudia. Jump krokom k lepšiemu Slovensku

O skúsenosti a inšpiratívne príbehy sa už onedlho v Bystrici podelia jedenásti optimisti z rôznych kútov Slovenska. A jedinečnú príležitosť dostanú aj stredoškoláci!

Ilustračný obrázok k článku Do Bystrice mieria inšpiratívni ľudia. Jump krokom k lepšiemu Slovensku
Zdroj: Jump Slovensko

V stredu 21. septembra sa uskutoční v Banskej Bystrici piaty ročník konferencie Jump Slovensko – podujatia o ľuďoch a pre ľudí, ktorí robia niečo pre druhých. O svoje skúsenosti sa s účastníkmi podelia jedenásti pracovití optimisti z rôznych kútov Slovenska. Navyše sa s Editou Bednárovou, Samom Marcom, Igorom Polakovičom a Braňom Frkom v neformálnych prednáškach dozvieme, čo nám v práci pre druhých môže ozaj pomôcť.

Inšpiratívni ľudia

„Na Jump pozývame rečníkov a rečníčky, ktorých skúsenosti a zážitky môžu inšpirovať ďalších k tomu, aby nečakali na zázrak a vzali veci do vlastných rúk. Bojujeme proti apatii a frustrácii rozprávaním sa o pozoruhodných iniciatívach a dávame priestor tým, ktorí nielen frflú, ale menia svet od seba,“ približuje ciele podujatia Žofia Teplická, eventová manažérka z Neziskovej organizácie Voices, ktorá konferenciu pripravuje.

Miroslava Dudášová a Tony Dúbravec založili združenie Mladá Sereď. Spolu s ďalšími šikovnými mladými z mesta a okolia bojujú s apatiou a neuspokojili sa s vetou: „V Seredi to nepôjde.“ Michaela Kučová je kultúrna organizátorka, ktorá rada na umenie pozerá, číta o ňom, debatuje a najmä ho šíri ďalej medzi ľudí. Pracuje v Nadácii otvorenej spoločnosti, kde sa okrem iného venuje organizovaniu série umeleckých zásahov proti neonacizmu a rasizmu s názvom Prechádzka. Študent ekológie Martin Cero Cerovský si obľúbil Zvolenskú Slatinu natoľko, že sa ju snaží zmeniť na miesto, kde sa bude ľuďom dobre žiť. Stál pri zrode a uvádzal do života skautské centrum, dedinskú saunu, festival GUČA umenia a naposledy sa s kamarátmi pustil do obnovy starého židovského cintorína.

Dana Žilinčíková pracuje v Návrate v Banskej Bystrici a pomáha meniť náš systém ochrany detí na taký, aký deti potrebujú. Denne je oporou deťom, ktoré zažili opustenie, zanedbávanie a týranie a sú pod ochranou štátu. Martina Slováková je hlavou a srdcom kreatívneho štúdia Cukru. Jej víziou nie je reklamná agentúra, ale tvorivá skupina, kreatívne štúdio s názorom. Hrdo sa hlási k Trnave a svojimi aktivitami sa snaží prispievať k dianiu v meste, v ktorom žije a tvorí. Presný program a viac rečníkov nájdete na stránke www.jumpslovensko.sk.

Online študentom

Keďže z podujatia bude priamy online prenos, pedagógovia viacerých stredných škôl pripravujú stretnutia, na ktorých budú časť programu sledovať so svojimi študentmi a študentkami. Získajú tak autentické podnety na diskusie, ktoré môžu pomôcť mladým ľuďom formovať postoje k sebe, druhým a svetu okolo seba.

Jump Slovensko 2016 sa uskutoční v stredu 21. septembra v Cikkerovej sieni historickej Radnice v Banskej Bystrici. Účastnícky poplatok je 10 eur. Hlavnými partnermi podujatia sú Nadácia Orange a Nadácia Slovenskej sporiteľne. Jump Slovensko podporujú partneri Cukru, MeToo.sk, sli.do, Bystrica24.sk, Dobrá škola, Lunter (ALFA BIO s.r.o.), Denník N, N1 Production, StartLab a Študent – Aliancia stredoškolákov. Viac informácií na stránke podujatia www.jumpslovensko.sk.

Spravodajský portál Bystrica24.sk je hrdým partnerom tohto podujatia!

Čítajte tiež:

Hľadáme nového redaktora: Staňte sa súčasťou našej redakcie Bystrica24.sk!

Bystrica zažije Jump Slovensko
3
Galéria
Zdroj: Jump Slovensko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM