Jakub Forgács Iné športy

Do Bystrice mieri viac ako 500 džudistov: Na Štiavničkách si sily zmerajú aj tímy Kazachstanu, Ruska či Chorvátska

Nadšenci športového zápolenia, zbystrite pozornosť. Pod Urpínom sa už onedlho predstavia džudisti zo 14 krajín. Pozrite, čo sa to chystá v našom meste!

Ilustračný obrázok k článku Do Bystrice mieri viac ako 500 džudistov: Na Štiavničkách si sily zmerajú aj tímy Kazachstanu, Ruska či Chorvátska
Zdroj: Dnes24.sk

Športová hala na Štiavničkách bude tento víkend patriť džudu. Bude dejiskom už 3. ročníka medzinárodného turnaja mladých džudistov Judo Grand Prix Banská Bystrica 2016, ktorého organizátormi sú Vojenské športové centrum Dukla a Judo klub Dukla Banská Bystrica v spolupráci s ŠK UMB a mestom Banská Bystrica.

„Tohto roku očakávajú organizátori už viac ako 500 súťažiacich zo 14 európskych krajín, medzi ktorými sa predstavia aj kvalitné tímy z Ruska, Gruzínska, Kazachstanu, Chorvátska či Ukrajiny,“ uviedol tréner Branislav Slaný.

„V sobotu od 10:00 nastúpia na žinenky mladí džudisti vo veku osem až 13 rokov v kategóriách U11, U13, U15. O 13:00 sa uskutoční slávnostné otvorenie turnaja Judo Grand Prix Banská Bystrica 2016,“ pokračoval Slaný.

V nedeľu 28. februára pokračuje turnaj od 10:00, kedy súťažiaci zabojujú v kategórii U18. „Na domácej pôde sa predstavia aj dorastenci z Judo klubu Dukla, ktorí minulý víkend úspešne vybojovali prvé kolo slovenskej ligy a v minulom roku žali výnimočné úspechy aj na domácich a medzinárodných turnajoch,“ dodal tréner so slov ami, že vstup na víkendovú akciu je voľný.

Čítajte tiež:

Nina (12) je mladým talentom bystrického florbalu: Pred produktivitou tejto šiestačky sa majú na pozore aj chalani

Smutná správa zo svahov neďaleko Bystrice: Jubilejné preteky krňačiek podrazilo počasie

Foto: Judo klub DUKLA Banská Bystrica

FOTO: Na Štiavničkách sa predstavia mladí džudisti
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM