Monika Obrtalová Rôzne

Do Banskej Bystrice prichádza biznis

Do stredu Slovenska, konkrétne do Banskej Bystrice, mieria investori, ktorí chcú prijať stovky ľudí. Mesto len v januári začalo stavať priemyselný park a už teraz vie o štyroch spoločnostiach, ktoré sem plánujú prísť. Dnes o tom informoval denník Hos

„Firmy zamestnajú v našom priemyselnom parku Šalková od 300 až do 500 ľudí,“ vyhlásil Ľubomír Bobák z mestskej akciovky MBB, ktorá vlastní priemyselnú zónu. Jej výstavbu dokončia na jeseň. Podľa Bobáka sa im podarilo pritiahnuť investorov vďaka dostavbe rýchlocesty R1 aj nízkym cenám za pozemky.

Najviac ľudí spomedzi ohlásených firiem plánuje prijať distibučno-farmaceutická spoločnosť Medart, ktorá by mala v Bystrici aj vyrábať lieky. Ďalšou firmou by mal byť dodávateľ komponentov pre automobilky Burgmaier. Ten už v Bystrici funguje, no chce sa rozširovať. „Už dnes tu zamestnávame 60 ľudí, no pôsobíme v prenajatých priestoroch,“ povedala za spoločnosť Gabriela Lukáčová.

Prijímať ľudí bude aj autobusový prepravca do logistického skladu a firma zaoberajúca sa výpočtovou technikou. Bobák dnes ešte rokuje s dvoma americkými investormi a jednou slovenskou spoločnosťou, ktorá vyrába zariadenia a materiály pre stavebný priemysel. Podľa informácií denníka Burgmaier príjme 100 ľudí, Med-Art 240 ľudí, Turancar 50 ľudí a MB tech BB 50 ľudí.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM