Eva Viestová Krimi

Dlhoprstí sa činia. Za dva dni vykradli zlatníctvo aj záložňu

Zlodeji narobili po minulé dni riadne škody. Najprv si na mušku vzali zlatníctvo v Brezne a ďalší deň sa už vyčíňali v záložni v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Dlhoprstí sa činia. Za dva dni vykradli zlatníctvo aj záložňu
Foto: Eva Viestová

V Brezne vykradli zlatníctvo

Vyšetrovateľ v Brezne začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. Doposiaľ nezistení páchatelia sa pravdepodobne v nedeľu (11.11.) ráno vlámali do predajne zlatníctva v Brezne.

Na námestí M. R. Štefánika vošli do budovy obchodného domu, kde doposiaľ nezisteným spôsobom otvorili mrežu. Vyšli na druhé poschodie, kde násilím otvorili vstupné dvere do predajne zlatníctva. Znefunkčnili signalizačné zariadenie, vypáčili kovovú ohňovzdornú skriňu a zobrali z nej presne nezistený počet šperkov zo žltého a bieleho kovu a hodinky.

Ako potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Mária Fáltániová, majiteľke zlatníctva spôsobili krádežou a poškodením zariadenia škodu odhadnutú na 82-tisíc eur.

„Po páchateľoch pátrame, za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov“, dodala hovorkyňa.

V Banskej Bystrici vykradli záložňu

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. V pondelok (12.11.) o 16.50 hodine, sa doposiaľ nezistený páchateľ vlámal do záložne na ulici ČSA v Banskej Bystrici.

Vylomil vstupné dvere na sklade prevádzky, odkiaľ ukradol viac ako 1500 kusov zlatých a strieborných šperkov.

Majiteľovi z Prešova spôsobil krádežou škodu odhadnutú na viac ako 115-tisíc eur. Po páchateľovi polícia pátra, za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

info a foto : KR PZ BB

Krádeže v zlatníctve a záložni
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM