Jakub Forgács Rôzne

Dlhoprstí a kúpaliská: Ako proti zlodejom bojujú na plážovom a ako sa môžete chrániť vy?

Okrem letných radovánok pri vode hrozia aj nepríjemnosti. Ak si nedáme pozor na osobné veci, slastné vylihovanie sa môže zvrtnúť na smútok a sklamanie raz-dva. Boli sme zvedaví, či sú návštevníci banskobystrického plážového kúpaliska chránení pred dlhoprstými.

Ilustračný obrázok k článku Dlhoprstí a kúpaliská: Ako proti zlodejom bojujú na plážovom a ako sa môžete chrániť vy?
Foto: Rastislav Búgel

Počas prázdninových dní si na kúpaliskách je potrebné dať pozor na zlodejov. Polícia radí, ako sa krádežiam vyhnúť a nenechať si pokaziť slnečný deň. Skôr, než sa vyberiete kúpať, skontrolujte na parkovisku, či je vaše auto skutočne zamknuté a zavrite na ňom všetky okná.

Ľudí chránia SBS-kári aj kamery

Podľa Juraja Sninského, konateľa spoločnosti Aqualand, ktorá banskobystrické plážové kúpalisko prevádzkuje, v jeho areáli tento rok nedošlo k žiadnej krádeži. „Ani si momentálne nepspomínam na žiadnu skúsenosť so zlodejmi,“ pokračoval Sninský, podľa ktorého za to môže aj fakt, že je areál kúpaliska dostatočne zabezpečený.

„Máme troch SBS-károv, z toho dvaja sú na vstupoch. V areáli kúpaliska je tiež kamerový systém. Ten je inštalovaný hlavne pri vstupoch, pretože celý areál by sme ním pokryť nedokázali, bolo by to príliš nákladné,“ uviedol konateľ, podľa ktorého na kúpalisku uvažujú aj nad kúpou bezpečnostných skriniek. O novinkách, ktoré tento rok pripravili na plážovom kúpalisku, sme vás informovali iba prednedávnom.

Čo radí polícia?

Skôr, než sa vyberiete kúpať, skontrolujte, či je vaše auto skutočne zamknuté a zavrite všetky okná. „Pri každom, aj krátkom opustení vozidla v ňom nenechávajte autorádio, GPS zariadenie, peniaze, mobil, kufrík, kabelku, doklady a iné cenné veci na viditeľných miestach, riaďte sa heslom: Auto nie je výklad,“ radí bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Veci, doklady či rezervný kľúč si netreba nechávať ani v odkladacej skrinke auta.

Na kúpalisko si netreba brať zbytočné cennosti, platobné karty a veľké sumy peňazí. „Na voľne položené veci na deke má dohliadať jeden z vás. Ak vám bude odcudzený váš majetok z voľne položenej deky, náhradu spôsobenej škody neočakávajte,“ dodáva policajný hovorca. Ak je možnosť, na kúpalisku je lepšie využiť odkladacie skrinku či trezor. „Ak zbadáte podozrivú osobu, okamžite kontaktujte políciu na bezplatnom telefónnom čísle 158,“ upozorňuje Szeiff.

Čítajte aj, aké novinky pripravili tento rok na plážovom kúpalisku!

Zdroj: Bystrica 24 / tasr

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM