Jakub Forgács Krimi

Divočina na futbale v Bystrici: Fanúšikovia hádzali do policajtov kusy betónu, došlo na streľbu!

Mrazivé chvíle na štadióne. Posledný futbalový zápas Bystričanov v jesennej časti Corgoň ligy bol bojom nielen na trávniku, ale aj na tribúne. Podľa slov polície pri útoku trnavských fanúšikov na dohliadajúcich policajtov nestačili ani varovné výstrely do vzduchu!

Ilustračný obrázok k článku Divočina na futbale v Bystrici: Fanúšikovia hádzali do policajtov kusy betónu, došlo na streľbu!
Zdroj: TASR

Tak ako pri ostatných futbalových zápasoch, aj pri sobotňajšom zápase futbalovej ligy FK Dukla Banská Bystrica a Spartak Trnava, vykonávala polícia bezpečnostné opatrenia na zabezpečenie kľudu a verejného poriadku počas jeho konania. „Už od samotného začiatku športového podujatia to v sektore fanúšikov hostí vyzeralo tak, že viac ako športové výkony futbalistov, ich zaujímali poriadok zabezpečujúci policajti,“ informovala Petra Vašková, hovorkyňa oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Do policajtov hádzali aj kusy betónu

Čas, kedy mohli pokojne sledovať priebeh futbalového stretnutia, obetovali niektorí trnavskí fanúšikovia podľa polície neustálym vulgárnym slovným útokom na policajtov, ktoré sa vystupňovalo až do samotných fyzických napádaní. „Ich agresivita sa vystupňovala tak, že do policatov hádzali betónové časti stavebného materiálu, fľaše a rôznu pyrotechniku a taktiež kovové tyče, ktoré vytrhali z oplotenia areálu futbalového štadióna,“ pokračovala Vašková.

"Na opakované výzvy polície, aby od protipráveneho konania upustili, a aby prestali ničiť majetok usporiadateľa, sa ich agresivita stupňovala a začali do policajtov hádzať skaly, kusy betónu, ako aj delobuchy, povedala hovorkyňa, podľa ktorej sa na zasahujúcich policajtov snažili prevaliť aj prenosnú toaletu. Pri týchto útokoch bol zranený aj jeden policajt.

Fanúšika postrelili gumenným projektilom

Zo strany polície boli po opakovaných výzvach k fanúšikom hostí použité donucovacie prostriedky. Ako uviedla Vašková, nakoľko sa ich správanie ani napriek použitiu miernejších donucovacích prostriedkov neupokojilo, polícia použila niekoľko varovných výstrelov do vzduchu. „Keďže napriek všetkému útok naďalej trval, polícia použila voči útočiacim fanúšikom strelnú zbraň, pričom jeden z nich bol zasiahnutý gumeným projektilom,“ pokračovala.

V súvislosti s udalosťami, ktoré sa odohrali na futbalovom zápase už začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci prečinu útoku na verejného činiteľa a taktiež vo veci prečinu výtržníctva. „V obidvoch prípadoch v súčasnosti prebiehajú procesné úkony. V súvislosti s prečinom výtržníctva už bolo vznesené obvinenie 20-ročnému mužovi. Do opatrení bolo začlenených celkom 86 policajtov,“ dodala Vašková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM