Jakub Forgács Kultúra

Divadlo z Pasáže vstupuje do 18. sezóny: Program priamo na ulici!

Mestské divadlo - Divadlo z Pasáže v Banskej Bystrici, ktorého herci sú ľudia s mentálnym postihnutím, tento rok vstupuje do svojej 18. divadelnej sezóny. Pri tejto príležitosti predstaví troch patrónov.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo z Pasáže vstupuje do 18. sezóny: Program priamo na ulici!
Zdroj: TASR

„Rozhodli sme sa vytvoriť divadelný program priamo na ulici pred budovou divadla na Lazovnej 21. Herci si zaspomínajú na minulosť divadla, predstavia jeho súčasnosť a zasnívajú o jeho budúcnosti,“ uviedla umelecká šéfka divadla Eva Ogurčáková.

Otváranie divadla sa uskutoční v piatok o 17:00. V rámci programu oficiálne predstavia troch patrónov divadelnej sezóny. Funkcia patróna má symbolický charakter, vyplýva z profesionálnej roly, ktorú jednotliví patróni zastávajú, a prepojenia divadla s nimi. Patrón umenia – umelecká tvorba divadla, patrón mesta – divadlo ako mestské divadlo, patrón kraja – divadlo ako jedinečný článok územnej štruktúry Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), priblížila Ogurčáková.

Ako pokračovala, oslovili nasledujúcich patrónov divadelnej sezóny: herca Marka Majeského ako patróna umenia, primátora mesta Banská Bystrica Petra Gogolu ako patróna mesta a predsedu BBSK Vladimíra Maňku ako patróna kraja. Po oficiálnom programe sa uskutoční priamo v Divadle z Pasáže koncert herca divadla Petra Hudeca (klavír) a dvoch banskobystrických hudobníkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM