Michal Majer Kultúra

Divadlo ohňa očarilo deti aj dospelých

Park kultúry a oddychu v spolupráci s Mestom Banská Bystrica pripravil v sobotu zaujímavú akciu, ktorá sa niesla v znamení horúcich rytmov a ohnivého umenia. Ďalšie z podujatí Banskobystrického kultúrneho leta malo názov Divadlo ohňa a svojou vizuáln

Začiatok podujatia bol už v popoludňajších hodinách. O tretej si v strede námestia rozložili svoje pracovné nástroje kováči, ktorí mali za úlohu ukovať spoločnými silami truhlu. Keďže to bola mimoriadne náročná práca, dielo sa podarilo dokončiť až v neskorých večerných hodinách. Okrem nich vtedy na námestie zavítali aj šermiari zo Spoločnosti veselých šermiarov Casanova, ktorí predviedli svoje umenie priamo v boji.

Hlavný program začal až večer, keď bola na námestí úplná tma a mohla tak vyniknúť vizuálna stránka predstavení. Návštevníkov zaujalo vystúpenie brušných tanečníc zo skupiny Alishaba o znovuzrodení mytologického Fénixa či dynamická skupinová improvizácia za doprovodu perkusií. Na pódiu nechýbalo ani tanečné vystúpenie skupiny Company Tanyasan s ich predstavením Kolobeh a očakávaná ohňová show dvojice Duo Aratron Aspis, ktorá svojím tancom prinesla na námestie aspoň na malú chvíľu atmosféru orientu. Záver patril kapele LC/DC Cover Band, ktorá uzatvorila ďalšie z vydarených podujatí Banskobystrického kultúrneho leta.

moo

Divadlo ohňa očarilo deti aj dospelých
1
Galéria
divadlo_ohna
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM