Michal Majer Rôzne

Diecézne pastoračné centrum pripravuje Deň rodiny

Celoslovenskú prorodinnú občiansku aktivitu na podporu rodiny v súčasnej spoločnosti Deň rodiny, ktorá je naplánovaná počas víkendu 15. a 16. mája, podporí aj Diecézne pastoračné centrum pre rodinu Banskobystrickej diecézy. Rodinám ponúkne duchovnú o

Programová náplň duchovnej obnovy počas Dňa rodiny sa uskutoční v Diecéznom centre Jána Pavla II. Prednáškový program budú paralelne sprevádzať detské dielne. „Pastorácia rodín, ako aj samotná problematika manželského života je dnes v mimoriadne zložitej situácii. Preto sa tešíme akejkoľvek občianskej aktivite, ktorá sa hlási k hodnote nerozlučného zväzku muža a ženy a ľudskej rodiny,“ uviedol riaditeľ a duchovný správca Diecézneho centra pre rodinu Marek Iskra.

V Banskej Bystrici stretnutie rodín vyvrcholí v nedeľu 16. mája od 16.00 hodiny a to na Kalvárii na Urpíne. Organizátori podujatia tam pripravia najmä pre deti, ale aj pre dospelých, rôzne hry a súťaže. Predtým, o 11.00 hodine, sa rodiny zúčastnia na tradičnej nedeľnej svätej omši farnosti v centre mesta, v Kostole Nanebovzatia Panny Márie.

Minuloročný Deň rodín sa uskutočnil v Bratislave na celoslovenskej úrovni 15. mája. Oslava Dňa rodiny sa začala celosvetovo sláviť od roku 1995. Rok 1994 totiž Organizácia Spojených národov vyhlásila ako Medzinárodný rok rodiny a po jeho ukončení sa každoročne slávi 15. máj ako Deň rodiny. Vtedajší pápež Ján Pavol II. pri príležitosti Roku rodín adresoval rodinám aj samostatný apoštolský list, v ktorom zdôraznil, že rodina je prvá a najdôležitejšia cesta Cirkvi. Službu rodine preto pokladá Cirkev za jednu z najpodstatnejších úloh, informovala hovorkyňa banskobystrického diecézneho biskupa Zuzana Juhaniaková.

Zdroj: TASR Foto: rodina.kbs.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM