Slávka Kellová Rôzne

DETSKÉ KRÁĽOVSTVO pomôže deťom bez rodín

Brány PRVÉHO DETSKÉHO KRÁĽOVSTVA V LIPTOVE sa opäť otvoria už počas najbližšej nedele 20. mája 2012 v areáli turistického strediska VILLA BETULA RESORT*** pri Liptovskej Sielnici. Najväčšie regionálne podujatie venované deťom a rodinám bude mať už tr

„Všetkých, ktorí plánujú DETSKÉ KRÁĽOVSTVO navštíviť, prosíme, aby kráľovskému šašovi priniesli aspoň jednu hračku, s ktorou sa už nehrajú alebo ktorú nepotrebujú,“ uviedla organizátorka akcie Anna Brezinová.** „Na záver všetky zozbierané hračky a hry darujeme deťom z detských domovov, aby sme ich rozveselili a potešili,“** dodala.

Tretí ročník** PRVÉHO DETSKÉHO KRÁĽOVSTVA V LIPTOVE** bude plný súťaží pre malých aj veľkých, adrenalínových atrakcií, umeleckých vystúpení, gastronomických špecialít či športových zápolení. Detičky sa môžu tešiť na divadelnú rozprávku O psíčkovi a mačičke, alebo na Krumpľovú komédiu v podaní martinského súboru Babscenus. Návštevníkov pozvú do tanca** tanečníci a speváci z Vŕbového prútia. A všetky rodinky si budú môcť vyskúšať zahrať ozajstný golf na profesionálnom golfovom odpalisku **DRIVING RANGE VILLA BETULA.

Moderátorom a detským vodcom bude kráľovský šašo, ktorého stvárňuje obľúbený mikulášsky mím Mirko Kasprzyk. „Tento rok sme okrem šermiarov a rytierov pozvali do DETSKÉHO KRÁĽOVSTVA aj sokoliarov s ozajstnými dravcami a prvýkrát deťom postavíme nielen nafukovací, ale aj veľký slamový hrad,“ prezradil šašo niečo o novinkách. Celodenný program je z roka na rok pestrejší, o čom svedčí aj záverečná korunovácia novej detskej princeznej alebo princa. Vybraného nástupcu na kráľovský trón prevezie na historickom voze so slávnostne vyzdobeným konským záprahom kráľovský pohonič.

Pre každého návštevníka je pripravená kráľovská hostina v podobe všakovakých dobrôt z prírodného grilu a z kotlíka. Deti budú mať k dispozícii bez obmedzenia všetky preliezačky, šmykľavky, tobogany, trampolíny, centrifúgu a mnohé ďalšie atrakcie na najväčšom detskom ihrisku BABYLAND VILLA BETULA. Uvidia strhujúce rytierske súboje, streľbu z historických zbraní a ukážky sokoliarskeho umenia. Tí odvážnejší si budú môcť zajazdiť na koni. Navyše ich čaká** plnenie kráľovských úloh a súťažných disciplín, bezplatné maľovanie na tvár či ukážky tradičných ľudových remesiel.** Vyskúšajú si i chodenie na chodúľoch, zábavný bungeerunning alebo lukostreľbu. „Ockovia si zmerajú sily v hode klátikom a mamičky v hode valčekom na cesto. Popoludní budú spoločne s deťmi hľadať** kráľovský poklad** v zakliatom lese a na konci ich čaká tombola o parádne ceny a rodinné pobyty,“ odtajnil šašo.

Vďaka veľkoplošnému stanu a množstvu atrakcií pod strechou neohrozí DETSKÉ KRÁĽOVSTVO ani prípadná nepriazeň počasia. „Dažďa sa nebojíme, pretože v zálohe máme aj program pod strechou, no veríme, že sa na nás bude celý deň usmievať slniečko,“ dodala zakladateľka podujatia Anna Brezinová.

Viac informácií o podujatí sa dozviete na internetovej stránke www.villabetula.sk, prípadne na kontaktoch uvedených nižšie. Novinári, ktorí majú záujem zúčastniť sa akcie, sa môžu akreditovať na e-mailovej adrese marketing@villabetula.sk.

foto: Villa Betula

vila_betula
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM