Monika Obrtalová Rôzne

Deti učiteľov môžu počas štrajku navštíviť Vedhračku

Deti z banskobystrických škôl, ktoré pre štrajk vo štvrtok 13. septembra nepôjdu do školy, sa môžu prísť zahrať na inovovanú stálu interaktívnu výstavu vedeckých hračiek a hlavolamov občianskeho združenia (OZ) Vedecká hračka, doplnenú virtuálnym futb

„Štrajk zamestnancov školstva chceme podporiť tým, že 13. septembra umožníme zdarma – bez vstupného – poznávacie hranie na našej interaktívnej výstave vedeckých hračiek a hlavolamov VEDHRAČKA,“ priblížila predsedníčka OZ Beata Puobišová. Výstava sa koná v banskobystrickom nákupnom centre. Pri hre návštevník pozoruje a odhaľuje rôzne prírodné zákonitosti, javy či technické fenomény, priblížila Puobišová. Výstava ponúka tiež hračky pre predškolákov, súťažnú loto-matematiku a jednoduché fyzikálne experimenty – po dohode.

TASR oslovilo tiež banskobystrickú samosprávu kvôli alternatívnym aktivitám pre deti zo štrajkujúcich škôl v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Podľa hovorkyne primátora Moniky Pastuchovej mesto nemá náhradnú alternatívu, kde by mohlo umiestniť a postarať sa o školopovinné deti a škôlkarov zo štrajkujúcich vzdelávacích inštitúcií v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. „Alternatívne aktivity pre deti sa nám nepodarilo zabezpečiť ani prostredníctvom Centra voľného času, pretože aj zamestnanci tejto inštitúcie v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta sa rozhodli zapojiť do štrajku. V Banskej Bystrici tak štrajk podporuje všetkých 12 základných, 27 materských škôl a aj Centrum voľného času Havranské,“ vysvetlila hovorkyňa. Podľa predpokladaných údajov navštevuje banskobystrické MŠ 2200 a ZŠ 5350 žiakov.

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM