Jakub Forgács Správy

Deti Bystričanov majú o zábavu postarané. Nové ihrisko už do leta, dočkajú sa aj malí superhrdinovia

Ak niečo zaujíma najmenších Banskobystričanov, tak je to práve hra. A možností vyblázniť sa v našom meste im najnovšie pribudne. Moderné ihrisko vyrastie na jednom zo sídlisk, na opačnom konci mesta zase ďalšie obnovia.

Ilustračný obrázok k článku Deti Bystričanov majú o zábavu postarané. Nové ihrisko už do leta, dočkajú sa aj malí superhrdinovia
Zdroj: TASR

Mesto pod Urpínom vyhralo vďaka aktívnym Banskobystričanom v súťaži detské ihrisko Žihadielko. Ihrisko s veselými motívmi a podobizňou Včielky Maje by malo byť realitou na Ulici THK na sídlisku Fončorda už začiatkom júna. Informovala o tom hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Sekerešová.

„Mesto v týchto dňoch zároveň začína s výmenou starých herných prvkov za nové detské ihrisko s motívom Spidermana v starej Sásovej, vo vnútrobloku Gerlachovská – Ďumbierska ulica. Aj najmenší Sásovčania tak budú môcť rozvíjať svoje pohybové aktivity na novom a modernom ihrisku,“ dodala hovorkyňa.

Podľa nej ambíciou mesta je budovať centrálne ihriská, podporovať starostlivosť o športoviská a vytvárať pre deti a mládež miesta, kde môžu športovať.

Čítajte tiež:

Učarovali vám historické mašiny? Stretnutie veteránov vo Vlkanovej aj s atraktívnym programom!

Mesto v reakcii na kritiku Bystričanov: Kosiť sa bude aj s novou technikou za desaťtisíce eur

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM