Aktualizované Krimi

Detaily zo streľby v Pohronskej Polhore: Do osady sa vybrali za sexom!

Streľba na rodinný dom v Pohronskej Polhore je podľa polície objasnená. Muži strieľali opití, dvaja zostávajú vo väzbe. Rasový motív polícia vylúčila.

Ilustračný obrázok k článku Detaily zo streľby v Pohronskej Polhore: Do osady sa vybrali za sexom!
10
Galéria
Zdroj: KR PZ BB

Vyšetrovateľ v Brezne obvinil 24-ročného Martina zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a z prečinu výtržníctva a 27-ročného Stanislava zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Muži pochádzajú z obce Michalová.

Muži sa do osady vybrali sa za sexom, chceli si užiť s tamojšími rómskymi ženami, na ktoré chceli zapôsobiť – vyzbrojení zbraňami!

„V presne nezistenej dobe si Martin neoprávnene zadovážil dlhú guľovú zbraň, ktorú si následne odložil v garáži u Stanislava z jeho súhlasom. Ten ju neoprávnene prechovával do nedele (8.10.) večera, kedy ju odovzdal Martinovi. V čase o 20.45 hodine, z motorového vozidla Škoda Forman, ktoré v tom čase riadil pod vplyvom alkoholu Stanislav, Martin ako spolujazdec vystrelil piatimi nábojmi smerom na rodinný dom na ulici Varguľa v obci Pohronská Polhora,“ informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.

Streľba v Pohronskej Polhore
10
Galéria
Zdroj: KR PZ BB

V dome sa v čase streľby nachádzalo päť detí a dvaja dospelí. Štyri strely zasiahli prednú stenu domu a jedna strela prenikla cez sklenenú výplň okna do vnútorných priestorov domu.

Guľové zbrane

Polícia na mieste zaistila viacero balistických a biologických stôp, ktoré boli zaslané na expertízne skúmanie. Pri domových prehliadkach, ktoré boli vykonané v rodinných domoch obvinených, policajti našli a zaistili 3 dlhé guľové zbrane s puškohľadom, pištoľ a približne 500 nábojov rôzneho kalibru.

Zbrane boli zaslané na expertízu a podľa výsledkov predbežnej expertízy, všetky sú streľby schopné. Zbrane a strelivo mali obvinení v nelegálnej držbe. Motív ich konania je predmetom vyšetrovania, ale rasový motív bol v tomto štádiu vyšetrovania vylúčený.

Strieľali opití

Obvinení skutok spáchali pod vplyvom alkoholu, po ich zadržaní im bola pri dychovej skúške nameraná hodnota viac ako promile alkoholu. Obvinený Martin bol v minulosti jedenkrát súdne trestaný a obvinený Stanislav bol šesťkrát súdne trestaný, za násilnú a majetkovú trestnú činnosť, aj za alkohol za volantom.

Vyšetrovateľ obvinených umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby. Sudca okresného súdu návrh akceptoval a obidvoch obvinených vzal do väzby.

„Za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov. Nie je vylúčené, že v rámci ďalšieho dokazovania tejto trestnej činnosti, bude obvineným rozšírené obvinenie aj o ďalšie trestné činy,“ informovala hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM