Jakub Forgács Rôzne Správy

Desiatky ľudí čistili klenot Bystrice. Z Podlavických výmoľov zmizli tony odpadu

Veľké upratovanie či nové posedenie, lavice, stoly a premaľovanie informačnej tabule. Pozrite, čo všetko sa stihlo urobiť v okolí Podlavických výmoľov.

Ilustračný obrázok k článku Desiatky ľudí čistili klenot Bystrice. Z Podlavických výmoľov zmizli tony odpadu
29
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Okolo 1,5 tony komunálneho odpadu a necelú tonu biologického odpadu vyzbierali v piatok (21.4.) 30 dobrovoľníci a zamestnanci niekoľkých úradov a firiem v okolí Podlavických výmoľov v Banskej Bystrici. Povedal to referent na oddelení odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev Mestského úradu v B. Bystrici Michal Štúber. „Okrem toho sme v tejto lokalite urobili nové posedenie, lavice, stoly a premaľovali aj informačnú tabuľu,“ priblížil.

Lokalita Mestského lesoparku Laskomer – Podlavice, časť Podlavické výmole, bola už nejaký čas znečistená. V týchto miestach začala vznikať aj čierna skládka, zdemolované bolo aj prírodné posedenie. Čistenie Podlavických výmoľov bolo jednou z aktivít mesta ku Dňu Zeme.

„Teší ma, že subjekty zodpovedné za ochranu životného prostredia v našom meste spolupracujú. Spája nás jedna problematika, ktorú môžeme vyriešiť len spoločne. Verím, že čistenie tejto lokality je len prvou z mnohých spoločných verejnoprospešných aktivít v Banskej Bystrici,“ konštatoval primátor Ján Nosko.

Pozrite si krásu Podlavických výmoľov v priloženej fotogalérii!

Tajomné Podlavické výmole v OBRAZOCH
29
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM