Jakub Forgács Správy

Desaťtisíce kociek od výmyslu sveta na jedinom mieste. V Bystrici môžete popustiť uzdu svojej fantázie

Máte hravé ratolesti alebo ste ešte ani vy nevyrástli z kociek? Potom by ste nemali prehliadnuť akciu, na ktorej si ich užijete viac než dosť. A priamo v našom meste!

Ilustračný obrázok k článku Desaťtisíce kociek od výmyslu sveta na jedinom mieste. V Bystrici môžete popustiť uzdu svojej fantázie
Zdroj: Europa SC

Mesiac apríl je v Banskej Bystrici mesiacom hracích kociek. Na deti ich čaká vyše 150 000 kusov rôznych farieb a druhov, z ktorých si aj spolu s dospelými môžu postaviť všetko, čo im fantázia dovolí.

V centrálnej časti banskobystrického nákupného centra je zriadená veľká hracia zóna s kockami Mega Bloks. Deťom pri stavaní pomáhajú animátori. Počas nasledujúcich aprílových dní si spoločne postavia aj megasochy v podobe lodí, veží, domov alebo iných tvarov. Navyše, každý víkend je pre najmenších pripravený sprievodný program plný zábavy. Bude sa súťažiť, spievať, tancovať alebo sa budú čítať najkrajšie rozprávky v rámci projektu Univerzitná noc literatúry.

„O interaktívne hracie zóny je u nás veľký záujem, dokážu spojiť povinnosti dospelých s hravosťou detí. Od začiatku až do konca akcie bude po našom centre rozmiestnených 15 exponátov z týchto kociek. Sme zároveň radi, že môžeme opäť podporiť skvelý projekt našej Univerzity Mateja Bela a zapojíme sa do verejného čítania rozprávok,“ priblížil Viktor Maceják, event coordinator Europa SC.

Čítajte tiež:

Liečba v Rooseveltke, aká v kraji nemá páru: Bystrickí lekári zachraňujú pacientov špeciálnou transplantáciou

Žiaci sa budú učiť vskutku netradične. Pri Bystrici vyrastá záhrada, aká sa len tak nevidí a nielen to!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM