Michal Majer Rôzne

Deň Stredoslovenského múzea

Čarodejnica, ktorá poskytne recept na čarovný elixír, bude dnes popoludní jednou z atrakcií Dňa Stredoslovenského múzea v Banskej Bystrici, ktoré sa koná pri príležitosti 121. výročia jeho založenia.

Ako informovali organizátori, pre rodiny s deťmi sú v Thurzovom dome na Námestí SNP č.4 pripravené od 14.00 h tvorivé dielne. O 16.00 h sa v Zelenej sieni múzea uskutoční koncert vážnej hudby v podaní hudobného dua Antico moderno. Týmto koncertom štartuje v SSM cyklus koncertov Hudobné leto v Stredoslovenskom múzeu, na ktorých sa počas prázdnin predstavia poslucháči hudobných odborov. Program pokračuje o 17.00 h kostýmovou prehliadkou v Matejovom dome na Námestí Štefana Moysesa č. 20. Návštevníkov prevedú expozíciou o histórii mesta lektori v historických kostýmoch.

Tí, ktorí do múzea zavítajú, uvidia aj výstavu Cesta dejinami slovenského školstva a kópiu zakladacej listiny Mestského múzea z roku 1889. V Thurzovom dome navyše sprístupnia novú regionálnu expozíciu s dôrazom na históriu baníctva – Historické župy na území kraja.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM