Jakub Forgács Správy

Deň rodiny napriek dažďu nesklamal: Takto sa spolu bavili malí i veľkí Bystričania!

Nepokazilo ho ani upršané počasie! Deň plný zábavy a upevňovania rodinných vzťahov v našom meste prilákal množstvo návštevníkov. Pod Urpínom si ho užili celé rodiny. Viac sa dočítate v našej fotoreportáži.

Ilustračný obrázok k článku Deň rodiny napriek dažďu nesklamal: Takto sa spolu bavili malí i veľkí Bystričania!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Deň rodiny sa slávi v mnohých mestách sveta a výnimkou tento rok nebola ani Banská Bystrica, kde prebehol už po tretíkrát. Jeho mottom je text básne Milana Rúfusa: „aby deti otcov mali, aby mali mamy …príď to povedať nahlas!“ Hoci v sobotu väčšinu popoludnia pršalo, v parku pod Pamätníkom SNP panovala skutočne príjemná atmosféra. Rodičia sa poväčšine skrývali pod dáždnikmi a okolo nich pobehovali deti v pršiplášťoch.

Program aj tentoraz prilákal všetky všetky generácie banskobystrických rodín od najmenších detí až po starých rodičov. Návštevníci si mohli vyskúšať rôzne súťaže a zábavné aktivity, do ktorých sa zapojila skutočne celá rodina. Nechýbali medzi nimi napríklad skok vo vreci, spoznávanie stromov, či slackline.

V rámci sprievodného programu sa na pódiu postupne predviedli Radvanské hviezdy, Detský spevácky zbor Vodopádik, Hudobná škola Yamaha, Fusion – rockovo gospelový, spevácky zbor, Divadlo Kúltím z KGŠM, Folklórny súbor Matičiarik a Detský folklórny súbor Prvosienka. Nechýbali ani banskobystrickí hasiči, ktorí v parku pre deti vytvorili penu na hranie. Všetci si tak užili príjemný deň v kruhu svojich blízkych. :)

Deň rodiny si môžete spätne pripomenúť vďaka našej fotogalérii!

Deň rodiny v Banskej Bystrici
17
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM