Monika Obrtalová Rôzne

Deň rodiny je v plnom prúde

Pod záštitou primátora Petra Gogolu sa dnes v Banskej Bystrici koná Deň rodiny 2011. Program pozostáva s hudobno-tanečných vystúpení, zábavno-športových aktivít a prezentácie rôznych organizácií. Pre deti sú pripravené aj tvorivé dielne, minikurz ani

Podujatie určené pre rodiny s deťmi otvoril svojím príhovorom primátor Banskej Bystrice. S pozdravným príhovorom v popoludňajšom programe vystúpil aj banskobystrický diecézny biskup Mons. Rudolf Baláž. Program pokračuje hudobno-tanečnými vystúpeniami detských folklórnych súborov, Základnej umeleckej školy Jána Cikkera a súboru PufflerQuartet. V stánkoch sa prezentujú rôzne organizácie z Banskej Bystrice. Dnešný deň sa uzavrie o 18.00 h svätou omšou v Katedrále sv. Františka Xaverského. // „Súčasťou podujatia je aj interaktívna prehliadka mesta, kvízy pre rodiny, tvorivé dielne, trh organizácií, skautské aktivity a stretnutia predstaviteľov verejného, kultúrneho a cirkevného života,“// informovala koordinátorka Diecézneho pastoračného centra pre rodinu Banskobystrickej diecézy Miroslava Šipulová. Stredoslovenské múzeum pri príležitosti Dňa rodiny pripravuje na nedeľu 29. mája možnosť návštev tvorivých dielní a výstav pre celé rodiny v priestoroch Tihányiovského kaštieľa v Radvani, Thurzovom dome na Námestí SNP 4 a Matejovom dome na Námestí Š. Moysesa.

Deň rodiny je občianske podujatie, ktoré iniciovala Organizácia Spojených národov, keď vyhlásila rok 1994 za Medzinárodný rok rodiny a následne každoročne 15. máj za celosvetový Deň rodiny. Tento rok sa Deň rodiny slávi v 13 mestách Slovenska. Jeho koordinátorom v celoslovenskom meradle je Fórum kresťanských inštitúcií, na regionálnej úrovni Diecézne pastoračné centrum pre rodinu Banskobystrickej diecézy v spolupráci s mestom Banská Bystrica za aktívnej účasti občianskych združení a organizácií.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM