Jakub Forgács Rôzne

Dedinská zabíjačka a k tomu pravá fašiangová zábava... Aby ste ich zažili, nemusíte ani päty vystrčiť z Bystrice :)

Obdobie fašiangov je v plnom prúde a naplno si ho budeme môcť vychutnať aj priamo pod Urpínom. Na akcii, ktorá sa chystá v našom meste, si pochutnáte na zabíjačkových dobrotách, no nebude chýbať ani tradičné pochovávanie basy.

Ilustračný obrázok k článku Dedinská zabíjačka a k tomu pravá fašiangová zábava... Aby ste ich zažili, nemusíte ani päty vystrčiť z Bystrice :)
Zdroj: TASR

Akcia, akú by ste si zaručene nemali nechať ujsť! Už o pár dní v Banskej Bystrici ožijú fašiangové zvyky a tradície, ktoré k tomuto obdobiu už nezameniteľne patria. Na čo sa môžeme tešiť?

V sobotu 6. februára o 8:00 sa v priestoroch Lagúny, Podlavice pri Jednote, uskutoční dedinská zabíjačka. O 8:00 zabijú prasa a od 9:00 bude prebiehať predaj tradičných zabíjačkových špecialít (klobásy, jaternica, kapustnica,…)

To však zďaleka nie je všetko. Podvečer bude pokračovať fašiangová zábava s pochovávavním basy v Kultúrnom dome Podlavice. O 18:00 sa začne hudobná produkcia, o 22:00 sa bude losovať tombola o hodnotné ceny a o 23:00 pochovávať basa. Masky sú na akcii vítané.

Čítajte tiež:

Bez tohto by ste nový týždeň začať nemali: Stačí jeden klik a máte po ruke šikovný PREHĽAD

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM