Aktualizované Jakub Forgács Hokej

Debakel baranov pod Zoborom: Z hokejok Nitranov inkasovali až osem gólov!

Tak tomu sa povie poriadna nakladačka! Hoci banskobystrickí hokejisti nezaváhali proti majstrovi z Košíc, tretia Nitra im pod Zoborom nedala šancu.

Ilustračný obrázok k článku Debakel baranov pod Zoborom: Z hokejok Nitranov inkasovali až osem gólov!
Zdroj: TASR

Stretnutie, v ktorom sa na úvodné vhadzovanie postavili dvaja majstri sveta Stümpel a Handzuš, začalo zostra, keď už v 37. sekunde šli domáci do vedenia. Po buly vystrelil na bránu hostí ďalší svetový šampión Milo a Štefanka už len doklepol puk za čiaru. Po 189 sekundách bolo vyrovnané, Hudec poslal od mantinelu puk Handzušovi a ten spomedzi kruhov švihom prestrelil Lakosila.

V 12. minúte šla Nitra opäť do vedenia, Stümpel v presilovej hre ponúkol puk Slovákovi a ten bombou vyhnal Košarišťana z bránky hostí. Už o dve minúty však inkasoval aj ďalší brankár „baranov“ Wiikman, Stümpel poslal dopredu Henricha Ručkaya, ktorý sa prehnal obranou hostí a pomedzi Švédove betóny skóroval. O 46 sekúnd dosiahli hostia kontaktný gól, Kafka sa v útočnom pásme zbavil protihráča a strelou švihom znížil – 3:2.

V druhej tretine jednoznačne dominovali domáci hráči, v 22. minúte využil presilovku Mezei strelou od modrej čiary. V 25. minúte sa po sérii prihrávok dostal puk k Henrichovi Ručkayovi a ten namieril presne. Ten istý hráč dosiahol o dve minúty hetrik, keď po skvelej prihrávke Stümpela prekonal banskobystrického brankára – 6:2.

V tretej časti stretnutia síce hostia vykorčuľovali na ľad so snahou zachrániť, čo sa dá, no v 53. minúte nastrelil puk pred bránku Mezei a Štefanka ho tečoval do siete. Napokon v 58. minúte stanovil výsledok na 8:2 domáci Bajtek.

Hlasy po zápase

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Odohrali sme výborný zápas proti výbornému súperovi vo skvelej atmosfére. Celý zápas sme vyhrávali, mali sme hru pod kontrolou, bodaj by bolo viac takých strenutí.“

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: „Dnes sme nemali svoj deň. Myslím, že zápas sa rozhodol v presilových hrách, kde nám Nitra odskočila, a potom sme už nedokázali odpovedať. Je to úplne zaslúžené víťazstvo Nitry.“

HK Nitra – HC'05 Banská Bystrica 8:2 (3:2, 3:0, 2:0)

Góly: 1. Štefanka (Milo), 12. Slovák (Stümpel, Ordzovenský), 14. H. Ručkay (Stümpel), 22. Mezei (Tománek, Lelkeš), 25. H. Ručkay (Slovák, Stümpel), 27. H. Ručkay (Stümpel, Ordzovenský), 53. Štefanka (Mezei, Lelkeš), 59. Bajtek (L. Novák) – 3. Handzuš (Kadura, Hudec), 15. Kafka Rozhodovali: Oskirko (Rus.), Baluška – Stanzel, Výleta

  • Zmeny: od 12. min Wiikman za Košarišťana (B. Bystrica)
  • Vylúčení: 4:6
  • Presilovky: 3:0
  • Oslabenia: 0:0
  • 3 190 divákov
Nitra nedala baranom pod Urpínom šancu
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM