Marcel Mojžiš Krimi

Darina (56) o útoku medvedice: Ľahla som na zem a hrala mŕtvu

Pani Darina (56), ktorú v pondelok dopoludnia v Hrochotskej doline dohrýzol na rukách aj nohách medveď, je v banskobystrickej nemocnici na pozorovaní. V ohrození života sa našťastie nenachádza. Lesná robotníčka opísala, aké chvíle hrôzy v lese zažila.

Ilustračný obrázok k článku Darina (56) o útoku medvedice: Ľahla som na zem a hrala mŕtvu
Zdroj: TASR

Ako uviedol hovorca Lesov SR Vlastimil Rezek, podľa predpokladov Darinu napadla medvedica s mladými. Odhaduje sa, že šelma mala približne 150 kilogramov.

Najskôr práca, potom šok

K útoku došlo, keď skupinka pracovníčok dodávateľskej firmy vykonávala pre Lesy SR dohodnuté práce. Napadnutá žena natierala v lese stromčeky proti ohryzu. Keď išla skupinka popri húštine, vyrútila sa z nej statná medvedica. Údajne sa v húštine nachádzali aj mladé medvede.

Pani Darina nemala v tej chvíli veľa času na rozmýšľanie, kým sa stihla spamätať, mohutná šelma už útočila. „Najprv som trocha pobehla, ale vedela som, že nemám šancu ujsť. Ľahla som si teda na zem a tvárila sa, že som mŕtva. Čakala som, čo sa bude diať. Tušila som, že sa macovi už nijako nevyhnem,“ opísala strašidelné momenty svojho života pre denník Nový Čas napadnutá lesná robotníčka. Viac TU.

Druhý raz sa narodila

Rozzúrená šelma pri útoku ženu síce zranila, no pani Darina s veľkým kusiskom šťastia a hrdinskou pomocou svojich kolegov atak prežila. Napadnutá žena po celý čas kričala a jej desivé volanie o pomoc počul jeden z pracovníkov, ktorý bol na blízku. „Začul ma kolega, ktorý sa nezľakol a pribehol mi na pomoc. Aj on spustil poriadny krik, čo šelmu zrejme vyrušilo, prestala mi hrýzť nohu a ušla preč,“ povedala pre Nový Čas. Darina v týchto chvíľam leží v banskobystrickej Rooseveltovej nemocnici. Po útoku má zranenú ruku, chrbát aj nohy. Podrobnosti o útoku medvedice si prečítajte TU!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM