Jakub Forgács Rôzne

Darčeky zahraničným návštevám: Gogola obdarúva i pivom, on sám dostal aj vzácnu vázu

Je milou tradíciou, že pri zahraničných návštevách obdaruje primátor svojich hostí. Zisťovali sme, podľa čoho pre ne vyberá Peter Gogola dary a aké už od delegácií či zahraničných partnerov obdržal on.

Ilustračný obrázok k článku Darčeky zahraničným návštevám: Gogola obdarúva i pivom, on sám dostal aj vzácnu vázu
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa primátora mesta je potrebné prostredníctvom darov predstaviť aj špecifiká, kultúru a gastronómiu mesta a regiónu. „Preto často daruje zahraničným návštevám napríklad špaňodolínsku čipku, publikácie mapujúce dejiny nášho mesta, banskobystrickú čokoládu či miestne pivo,“ informovala Martina Kanisová, hovorkyňa primátora.

Ako pokračovala, dary, ktoré dostáva primátor od zahraničných hostí, sú v mnohom podobné. „Jedná sa najmä o knihy, sochy, obrazy s architektúrou či dejinným výjavom tej ktorej krajiny alebo mesta,“ uviedla a doplnila, že darom je často aj umelecké dielo umelca, ktorého tvorba je typická pre daný región.

A čo patrí medzi najzaujímavejšie dary, ktoré primátor mesta dostal od svojich zahraničných partnerov? „Je sem možné zaradiť šál hokejového klubu mesta Jyväskylä od jeho primátora, podobizne Huga Cháveza a Simóna Bolívara od veľvyslanca Venezuely, či vzácnu vázu z červeno lazurovaného skla od bývalého prezidenta Českej republiky,“ dodala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM