Jakub Forgács Krimi

Daňová kobra zasahovala: Policajti obvinili Ivana (56) zo Slovenskej Ľupče!

Daňová kobra zasahovala! Muži zákona obvinili Ivana (56) zo Slovenskej Ľupče.

Ilustračný obrázok k článku Daňová kobra zasahovala: Policajti obvinili Ivana (56) zo Slovenskej Ľupče!
Zdroj: Webnoviny.sk

Daňová kobra v akcii. Policajti urobili v stredu akciu pod názvom „Iluzionista“. Na bankovom účte podľa ich slov zaistili 1,812 milióna eur. „Išlo o prevod práv duševného vlastníctva, teda know-how na spracovanie mastenca, pričom vzťah bol postavený na fikcii,“ ozrejmil Imrecze. Muži zákona obvinili 56-ročného Ivana zo Slovenskej Ľupče.

Prispela k zvýšeniu efektivity výberu DPH

Daňovú kobru zriadili vlani v lete. Odvtedy odhalila podľa Imreczeho nelegálne nadmerné odpočty DPH v sume 45 miliónov, pričom 25 miliónov nevyplatili a ostatné sa dali zaistiť alebo inak vymáhať. „Tieto prípady sú signálne. Daňová kobra prispela k zvýšeniu efektivity výberu DPH,“ uviedol. „To, čo sa vyčísliť nedá, je vplyv na správanie sa daňových subjektov,“ doplnil ho policajný šéf Gašpar.

Po nástupe nového generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára sa do tímu Daňovej kobry zapojila aj generálna prokuratúra. „Prokurátori budú dbať na to, aby osobám, ktoré páchajú daňovú trestnú činnosť, boli ukladané ako sankcie finančné tresty a tresty prepadnutiu majetku,“ uviedol Šufliarsky.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM