Jakub Forgács Iné športy

Dana Velďáková si zopakovala umiestnenie z Dägu 2011: Vo finále v Moskve skončila na 11. mieste

Slovenská reprezentantka v atletike Dana Velďáková obsadila vo finále trojskoku na majstrovstvách sveta v Moskve 11. miesto výkonom 13,84 m z druhej série. Tridsaťdvaročná Košičanka sa výsledkovo zlepšila v porovnaní s kvalifikáciou o jednu priečku, výkonnostne sa zhoršila o 4 cm.

Ilustračný obrázok k článku Dana Velďáková si zopakovala umiestnenie z Dägu 2011: Vo finále v Moskve skončila na 11. mieste
Zdroj: Webnoviny.sk

Členka VŠC Dukla Banská Bystrica začala finále prešľapom, v druhej sérii skočila 13,84 a v tretej 13,60 m. Po troch pokusoch sa pole finalistiek zúžilo na osem, v boji o medaily už Dana Velďáková chýbala. Po súťaži nebola spokojná s technikou trojskoku.

Bojovala sama so sebou

„Dnes som bojovala sama so sebou. Prvý pokus som skočila ďaleko za 14 m, ale bol to prešľap. Nedá sa nič robiť. Druhý a tretí som veľmi chcela, ale technicky som robila chybu za chybou. Bežecky to bolo dnes dobré. Toto finále je odzrkadlením mojej tohtoročnej výkonnosti. Nie je to výkon, s ktorým som spokojná. Som však rada aj za jedenáste miesto, nie je zlé. Som stále vo svetovej špičke – a to je dôležité. Teším sa z faktu, že som mohla skákať v tomto finále,“ povedala Dana Velďáková, ktorá vo štvrtok v porovnaní s kvalifikáciou predĺžila rozbeh o dva kroky na šestnásť. Počas sezóny sa rozbiehala osemnástimi krokmi.

Dana Velďáková nastúpila na svoje trináste seniorské finále na vrcholných podujatiach v kariére. Na majstrovstvách sveta pod holým nebom bola doteraz lepšia len v Berlíne 2009, kde skončila ôsma. Pred dvoma rokmi v Dägu bola takisto ako teraz jedenásta, v Osake 2007 ešte o jednu priečku horšia. Vo finále skákala aj na OH v Londýne 2012 (12. miesto), na halových MS skončila raz šiesta (2010) a dvakrát ôsma (2006, 2012), na ME obsadila 5. (2012) a 7. priečku (2010). Z halových kontinentálnych šampionátov má dva bronzy (2009, 2011) a bola aj šiesta (2007).

Verí v zlepšenie

„Pre mňa je veľkou motiváciou dostať sa na veľké podujatie a na ňom bojovať s najlepšími. Stále ma baví skákať so svetovou špičkou, najlepšie ma inšpirujú a chcem byť ako ony. Tohtoročné majstrovstvá sveta beriem ako ďalšie veľké finále, do ktorého som sa dostala. Síce nebolo vydarené, ale počíta sa umiestnenie a s ním som spokojná. Verím, že v budúcnosti sa ešte zlepším,“ doplnila Dana Velďáková.

Súťaž trojskokaniek vyhrala v najlepšom svetovom výkone roka 14,85 m Caterine Ibargüenová z Kolumbie. O 4 cm zdolala domácu Rusku Jekaterinu Konevovú. Bronz patrí Ukrajinke Oľhe Saladuchovej.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM