Michal Majer Krimi

Ďalšia hrozivá nehoda na zakliatej ceste

Cesta v Sásovej pri opornom múre, kde sa minulý rok stala tragická nehoda sanitky, si opäť vypýtala svoju daň. Dnes okolo tretej hodiny ráno prechádzala týmto úsekom červená Toyota, ktorá vo vysokej rýchlosti narazila do stĺpa. Auto sa následne roztr

Za volantom sedel opitý šofér a spolujazdec, ktorému takisto namerali v krvi alkohol. Auto narazilo do stĺpa približne 200 metrov od miesta tragickej dopravnej nehody, kde sa ešte koncom minulého roka zrazilo auto so sanitkou a protiidúcim autobusom. Pri zrážke vtedy zahynul lekár rýchlej zdravotnej služby Andrej Faglic. „26-ročný vodič osobného motorového vozidla Toyota Corolla z Banskej Bystrice, neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vo vysokej rýchlosti dostal šmyk a narazil do obrubníka na pravej strane vozovky v smere jeho jazdy. Následne prešiel do protismeru, kde narazil do stĺpa verejného osvetlenia,“ vysvetlila okolnosti dopravnej nehody Mária Faltániová, hovorkyňa KRPZ.

V dôsledku nárazu sa predná časť vozidla odtrhla. Tá zostala pri stĺpe a zadná časť vozidla zostala na vozovke v protismere. „V odtrhnutej zadnej časti sa nachádzal bezpečnostným pásom pripútaný 25-ročný spolujazdec z Banskej Bystrice, ktorý pri náraze utrpel amputáciu pravej dolnej končatiny. Vodič sa pri nehode ľahko zranil, v dychu mu bolo namerané 0,60 miligramu alkoholu. Spolujazdcovi bolo v dychu namerané 0,88 miligramu alkoholu. Vinníkovi bol na mieste zobratý vodičský preukaz,“ objasnila príčiny nehody Faltániová.

Škodu na vozidle a stĺpe verejného osvetlenia odhadla polícia na 3500 eur. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví a prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, začo hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

nehoda_Sasova
20
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM