Jaroslav Dodok Hokej

Ďalšia hokejová prehra: Barani to nezvládli, menili aj brankára!

V poradí už siedma prehra banskobystrických hokejistov určite nepotešila žiadneho fanúšika. Barani na lade jednoducho prestali korčulovať, prehrávali všetky osobné súboje a za všetko hovorí aj stav po prvej tretine.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia hokejová prehra: Barani to nezvládli, menili aj brankára!
Foto: Jaroslav Dodok

HK 36 Skalica zvíťazil nad HC'05 B. Bystrica v 13. kole Tipsport extraligy 5:2.

Domáci nastúpili proti súperovi v značne improvizovanej zostave bez viacerých zranených hráčov vrátane Pálffyho a s juniorom Romančíkom v bráne. Prvé minúty boli aktívnejší hostia, Romančík mal viac práce po ich rýchlych brejkoch.

Prvý gól však strelili domáci, keď najprv z dobrej pozície netrafil Vyrúbalík, no spoza brány Holovič prihral Konečnému, ktorý po ľade vsietil na 1:0. Na 2:0 zavesil po peknej akcii skalického druhého útoku Kudrna. Hostia potom hrali presilovku pri vylúčení Školiaka, Juríkovi sa však podaril únik a zvýšil na 3:0. Do bránky potom za Slipčenka nastúpil Dzubina. Ďalší gól domácich strelil za asistencie navrátilca zo zámoria Bezúcha opäť Kudrna.

V druhej časti zápasu hostia vyrovnali hru, no v útočnej fáze boli nedôrazní. Viac sa bojovalo ako hralo, pribudlo osobných súbojov. V 29. minúte musel Romančík zachraňovať iba pádom na ľad pred dotierajúcim Zigom. Vzápätí Konečný nepremenil blafák.

Hostia znížili v 34. minúte po chybe Baráka, keď Romančíka peknou strelou prekonal Sýkora. V závere druhej tretiny mali pekné príležitosti domáci i hostia, no skóre sa už nemenilo.

V tretej časti zápasu sa domáci snažili kontrolovať priaznivý výsledok, gólových príležitostí tak ubudlo. Jednu za domácich zahodil Jurík a únik Ziga v 47. minúte zlikvidoval Romančík, až potom skóroval domáci Konečný, keď presne trafil ľavý horný roh Dzubinovej bránky na 5:1 pre domácich.

Hostia potom nevyužili presilovku pri vylúčení Kudrnu a rovnako pochodili domáci pri vylúčení Češíka. Hostia znížili na 5:2, keď po ľade Romančíka prekonal svojim druhým gólom Sýkora.

Peter Oremus, tréner Skalice:„Toto víťazstvo je pre nás veľmi dôležité, po dlhej dobe za tri body. S výkonom mužstva a prístupom k zápasu som milo prekvapený. Už v Trenčíne sme podali dobrý výkon, len škoda tých nevyužitých šancí. Toto víťazstvo je plne zaslúžené a ja pevne verím, že na túto trojbodovú výhru nadviažeme.“

Vladimír Országh, tréner Bystrice: „Mali sme veľmi zlý vstup do zápasu a vedeli sme, že Skalica je doma veľmi silná, hlavne v prvej tretine. Napriek tomu sme hrali bezkontaktný hokej, nekorčuľovali sme, prehrávali všetky osobné súboje a za všetko hovorí aj stav po prvej tretine 0:4. Potom sme sa chceli pozviechať, lepšie sme korčuľovali, no bolo už neskoro a Skalica si to celkom v pohode ustrážilo do konca. Mrzí ma najmä to, že nevieme zahrať viac zápasov po sebe tak, aby sme zopakovali dobrý výkon viackrát. Máme príliš kolísavú výkonnosť.“

HK 36 Skalica – HC'05 Banská Bystrica 5:2 (4:0, 0:1, 1:1)

Góly: 7., 49. Konečný, 8., 13. Kudrna, 12. Jurík – 34., 57. Ján Sýkora.

Rozhodovali:* D. Konc – Brath, P. Tvrdoň,*

Vylúčení: 2:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, striedanie: 12. Dzubina za Slipčenka (Bystrica),

Počet divákov: 1670

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM