Iné športy

Cyklisti bystrickej Dukly bojovali na pretekoch v Srbsku. Získali cenné UCI body

Pretekári tímu Dukla Banská Bystrica absolvovali krátke dvojetapové podujatie Belehrad – Banja Luka. Pozrite, ako sa im darilo!

Ilustračný obrázok k článku Cyklisti bystrickej Dukly bojovali na pretekoch v Srbsku. Získali cenné UCI body
4
Galéria
Zdroj: Dukla Banská Bystrica

Kontinentálny tím Dukla Banská Bystrica absolvoval cez víkend 28. – 29. apríla 2018 krátke dvojetapové podujatie Belehrad – Banja Luka, po prvýkrát zaradené v kalendári UCI ako preteky kategórie 2.1. Dve rovinaté etapy sľubovali priestor pre špurtérov. Z Duklákov je na takéto závery ideálny Filip Taragel, ktorého choroba však urobila škrt v plánoch športového riaditeľa. Taragela nahradil Jakub Varhaňovský, ktorý týždeň predtým dokázal na poľskej jednorazovke V4 finišovať s najlepšími eliťákmi. Okrem neho v drese Dukly štartovali Patrik Tybor, Marek Čanecký, Martin Mahďar, Martin Haring, Andi Cully a Adrián Foltán.

V oba dni sa z víťazstva radoval Slovinec Gašper Katrašnik z tímu Adria Mobil, ktorý si pripísal aj body za celkové poradie. Jakub Varhaňovský v sobotu dvakrát veľmi ťažko spadol, „cestné lišaje“ mu pokrývali takmer celé telo. Ešte po prvom páde a výmene zlomeného kolesa pokračoval ďalej, po druhom páde na rovnaké rany ho rovno brala sanitka na ošetrenie. V špurtujúcom balíku najlepšie z našich finišoval Patrik Tybor, ktorý cieľovú pásku preťal na 19.mieste. Tým pádom mal zároveň prebrať úlohu koncovky v závere druhého dňa a ustrážiť body UCI za celkové poradie.

Aj druhý deň sa od začiatku nastupovalo. Po prvej prémii sa k štvorčlennému úniku pripojila aj dvojica s Martinom Haringom, Haringovi sa podarilo zvíťaziť na jednej horskej prémii a na ďalšej získal druhé miesto. 13 km pred záverom bol však únik pohltený pelotónom a o víťazstvo sa špurtovalo. V zrýchľujúcom závere sa do pádu nešťastne zamotal aj druhý líder, Patrik Tybor, ktorý pre technické problémy na bicykli a tretrách nemohol ďalej pokračovať. V celkovom hodnotení skončil v bodovanej 25. Marek Čanecký.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery tímu Dukla Banská Bystrica z pretekov!

V OBRAZOCH: Kontinentálny tím Dukla Banská Bystrica na pretekoch v Srbsku
4
Galéria
Zdroj: Dukla Banská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM