Jakub Forgács Správy

Čo si prezident Kiska myslí o Bystričanoch? Slová, ktoré vás zaručene potešia!

Na slovenského prezidenta Anreja Kisku čakali v Banskej Bystrici aj pracovné povinnosti. Za zatvorenými dverami rokoval s primátorom Jánom Noskom. Podarilo sa nám zistiť aj to, aký má vzťah k nášmu mestu.

Ilustračný obrázok k článku Čo si prezident Kiska myslí o Bystričanoch? Slová, ktoré vás zaručene potešia!
Zdroj: Dnes24.sk

Pod Urpín pri štarte nového pracovného týždna dorazil prezident Andrej Kiska. Po privítaní nielen vedením Banskej Bystrice, ale aj jeho obyvateľmi, sa hlava štátu venovala už vážnejším záležitostiam. Za zatvorenými dverami Kiska rokoval s poprednými predstaviteľmi mes­ta.

Andrej Kiska sa zaujímal o problémy, ktoré trápia naše mesto. Po necelej polhodinke prezradil, čo bolo predmetom rokovaní. „S pánom primátorom sme diskutovali o tom, čo mesto teší, čo ho trápi. Čo mesto trápi je to, že tu chýba väčší investor, väčšie investície, ktoré by priniesli viac práce,“ povedal Kiska.

„Do Banskej Bystrice už vedie diaľnica, je tu aj priemyselný park. Diskutovali sme o tom, že je potreba viac technicky vzdelaných ľudí,“ pokračoval prezident. Ako spomenul, ďalej sa rozprávali, vzhľadom na úžasnú polohu Banskej Bystrice, o turistickom ruchu a možnostiach, ktoré v tomto smere Banská Bystrica má.

„Prezident nemá exekutívnu funkciu. Nenavrhuje rozpočet. To je úloha vlády a premiéra. Úlohou prezidenta je, v prípade ak cíti problém, túto tému otvárať, klásť otázky a očakávať odpovede. Školstvo, potreba kvalitných vzdelaných ľudí ako základ rozvoja regiónu, je pre mňa ako prezidenta jednou z priorít,“ reagoval na otázku, či mestu aj ponúkol nejakú pomoc.

Samozrejme, že sme boli zvedaví aj na vzťah Andreja Kisku k mestu pod Urpínom. Prezident vzápätí pre tunajších obyvateľov vytiahol veľkú pochvalu. „Mám manželku z Banskej Bystrice. Vyrastala v Sásovej, potom bývala na Graniari. Veľmi často som sem chodieval, takže sa tu cítim veľmi príjemne. Sú tu úžasní, fantasticky priateľskí ľudia,“ povedal s úsmevom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM