Jakub Forgács Kultúra

Čo sa dá zažiť cez víkend v Bystrici? Skočiť sa dá aj na tieto akcie

Víkend a oddych, to jednoducho ide k sebe. Kam sa počas neho vybrať za relaxom v Bystrici? Pozrite si tipy našej redakcie na zaujímavé akcie.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa dá zažiť cez víkend v Bystrici? Skočiť sa dá aj na tieto akcie
29
Galéria
Zdroj: archív Bohuša Urblíka

LÁSKAVOSŤ V KOMUNITE

16. februára o 14:00, Komunitné cenrtum Fončorda

Kreatívna dielňa pre deti, výroba drôtených valentínok pre dospelých, maľovanie mandál na kamene, pošta pre romantikov, rodinná salsa, párové spoločenské hry, ale aj krupicová kaša láskavosti. Vstupným na toto milé podujatie je sladká alebo slaná dobrota na komunitný stôl.

STANISLAV DOBÁK: ‘DIS-EASE’

16. februára o 19:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Umelecký tvar, pre ktorý východiskom je nikdy neutíchajúce masírovanie prirodzeného ľudského sklonu obávať sa. Telo vystavené strachu sa stáva zároveň jeho poslom. Znamená náznak odľahčenia v názve predstavenia aj možné sérum pre tento v súčasnosti už globálny neduh?

SVETOVÝ DEŇ SPRIEVODCOV CESTOVNÉHO RUCHU

17. februára o 13:00, Bábkové divadlo na Rázcestí a Literárne a hudobné múzeum

Svet rozprávok nepatrí len tým najmenším. Vymeňte tradičnú sobotu za tú rozprávkovú a preneste sa do sveta fantázie a rozprávky.

ANDER Z KOŠÍC A TRAJA Z RAJA

17. februára o 17:00, Aula SZU

Spojenie legendy slovenského humoru Andera z Košíc – jeho veselých príhod s Eržou, Piťom spestrí spevácko-kabaretné trio troch mladých spevákov Traja z Raja.

ORGANOVÝ KONCERT

17. februára o 17:30, Kostol Premenenia Pána v Španej Doline

Špaňodolinský barokový organ v hlasovacej súťaži o záchranu a reštaurovanie príde svojim koncertom podporiť aj vynikajúci slovenský organista z Košíc František Beer. Svoj koncert na historickom organe Martina Podkonického z roku 1751, v kostole Premenenia Pána v Španej Doline, odohrá v sobotu podvečer.

OFER SMILANSKY (IL): GIVINIT

17. februára o 20:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Pomocou jednoduchého nastavenia, ktoré kombinuje projekciu svetelného lúča, LED svetlá a dym, Ofer vytvára intenzívny emotívny zážitok. Účastníka prevedie hustou cestou s nízkymi pulzujúcimi kopmi a krikľavými melódiami, zažije synestéziu svetla a zvuku.

ČIARKOLÁRIUM

18. februára o 10:00, Bábkové divadlo na Rázcestí

Štvrté pokračovanie interaktívneho cyklu Batolárium. Pre deti od 18 mesiacov do troch rokov.

BALALAJKA TOUR 2018

18. februára o 17:00, Robotnícky dom

S tradičnými ruskými hudobnými nástrojmi, bajanom, balalajkou, ale hlavne s neopakovateľnými hlasmi a skvelou energiou prichádzajú siedmykrát na Slovensko, aby zaspievali piesne rodného kraja.

V. REPREZENTAČNÝ PLES FPVaMV

18. februára o 18:00, Hotel Lux

Na vysokoškolákov a učiteľov čaká večer plný hudby, kúziel, tanca, trojchodová večera, polnočný bufet, kvalitné slovenské víno a bohatá tombola. Finančný výťažok z plesu, na ktorý lístok stojí 40 eur, bude použitý na podporu stáží študentov Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov UMB na Veľvyslanectve Slovenskej republiky v Podgorici v Čiernej Hore.

4. REPREZENTAČNÝ PLES FOLKLÓRNEHO SÚBORU BYSTRINA

18. februára o 18:00, sála na Hornej ulici

Ani folkloristi nevynechajú plesovú sezónu. Štvrtý reprezentačný ples folklórneho súboru Bystrina sa chystá na sobotu 18. februára v sále na Hornej ulici. Medzi účinkujúcimi sú Fáber Dance School. ĽH Temperament Cimbal Orchestra, DJ Miroslav Lalík a hosť večera – Gypsy Čáve. Vstupenka zahŕňa prípitok, predjedlo, hlavné jedlo, dezert, kávu, teplý a studený bufet.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery nočnej Bystrice od nadaného fotografa!

Foto: ilustračné

Dychberúce zábery bystrického fotografa. Takto ste mesto ešte nevideli
29
Galéria
Zdroj: archív Bohuša Urblíka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM