Jakub Forgács Kultúra

Čo prinesie prvý júnový víkend v Bystrici? 10 najväčších lákadiel v kocke

Ani na začiatku nového mesiaca sa nebudeme nudiť. Vybrali sme pre vás desiatku akcií, ktoré sa v našom meste oplatí navštíviť počas víkendu.

Ilustračný obrázok k článku Čo prinesie prvý júnový víkend v Bystrici? 10 najväčších lákadiel v kocke
32
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

XAVIER MONTSALVATGE: KOCÚR V ČIŽMÁCH

2. júna o 10:30, Štátna opera

Detská rozprávková opera na motívy príbehu Charlesa Perreaulta z roku 1697. Toto dielo španielskeho skladateľa Xaviera Montsalvatgeho dostalo na scéne Štátnej opery fantazijnú podobu, ktorej sa potešia najmä najmenší diváci.

ALEXANDROVCI

2. júna o 18:25, Zimný štadión

Hviezdni Alexandrovci vystúpia v meste pod Urpínom. Hosťami koncertu na zimnom štadióne sú Helena Vondráčková a Kandráčovci.

HĽADÁ SA NOVÝ MANŽEL

2. júna o 19:00, Aula SZU

Komédia prevlekov plná originálnych nápadov a gagov pobaví a rozosmeje divákov každej generácie. Jednoduchý príbeh doplnený chytľavou balkánskou hudbou, sa začína v byte vdovy Zdenky, ktorá má už dosť samoty a rozhodne sa nájsť si nového manžela pomocou inzerátu.

IVA BITTOVÁ A ČIKORI

2. júna. Evanjelický kostol

v Bystrici odznejú známe hity Ivy Bittovej. Nenechajte si ujsť príležitosť, zažiť ich naživo.

MEDZINÁRODNÝ DEŇ DETÍ V EURÓPSKOM MESTE ŠPORTU

2. júna o 16:00, Park pod Pamätníkom SNP

Už o pár dní oslávia deti svoj veľký sviatok. V parku pod Pamätníkom SNP sa chystá MDD, na ktorom si príde na svoje každý!

HĽADÁ SA NOVÝ MANŽEL

2. júna o 19:00, Aula SZU

Komédia prevlekov plná originálnych nápadov a gagov pobaví a rozosmeje divákov každej generácie. Jednoduchý príbeh , doplnený chytľavou balkánskou hudbou, sa začína v byte vdovy Zdenky, ktorá má už dosť samoty a rozhodne sa nájsť si nového manžela pomocou inzerátu.

PRECHOD ROZPRÁVKOVÝM LESOM

3. júna o 8:00, Kremnička

Spred materskej školy v Kremničke vyštartujte prechod rozprávkovým lesom. Nebude chýbať posedenie s občerstvením, ako aj sprievodné akcie.

LEN PRE ŽENY 2

3. júna o 19:00, Aula SZU

Pozrite si v priloženej fotogalérii krásy Bystrice nafotené mladým fotografom!

Dirtyy Boyzz prichádzajú tento rok s úplné novou show, zaspomínate si na slávne hollywoodske filmy ako napr., Gladiator, Dirty Dancing, Dracula a ďalšie iné. Skupina sa môže pýšiť spoluprácou s ďalšou významnou osobnosťou, ktorou je hudobný producent Peter Pann.

FAMILIÁRIUM

4. júna o 16:00, BDNR

Familiárium je jedinečné a inovatívne predstavenie pre všetkých vo veku od 3 do 99 rokov, v ktorom si rodiny, deti a dospelí, malí veľkým a veľkí malým, samy sebe môžu zahrať tri rôzne rozprávky (ak chcú).

PASTIERKA VLKOV

4. júna o 16:00, Divadlo Štúdio tanca

V každom z nás drieme vĺča. Jeho prítomnosť sme si uvedomovali obzvlášť keď sme ešte boli deťmi. Je našou zvedavosťou, odvahou, túžbou po slobode. Takéto vĺča má v sebe aj naša Červená Čiapočka, je schované hlboko vo vnútri pod všetkými zákazmi a príkazmi.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery krás Bystrice, nafotené mladým fotografom!

Foto: ilustračné

FOTO: Mladý bystrický fotograf zachytáva krásy mesta a jeho okolia
32
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM