Jakub Forgács Kultúra

Čo ponúka víkend na prelome mesiacov? 10 tipov na trávenie voľných dní v Bystrici

Ani sme sa nenazdali a máj už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V Banskej Bystrici môžete zažiť aj takéto lákadlá...

Ilustračný obrázok k článku Čo ponúka víkend na prelome mesiacov? 10 tipov na trávenie voľných dní v Bystrici
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

MAKE SOME NOISE

29. apríla 2016, Ministry of Fun

Piatková večer odštartuje víkend poriadnou tancovačkou. V banskobystrickom klube Ministry of Fun sa počas akcie Make some noise o zábavu postarajú DJ Matamar, DJ Dave a DJ Izzy.

OTVORENIE CYKLOTRASY A 2. SEZÓNY BARBORSKEJ CESTY

30. apríla od 10:00, Nám. Š. Moysesa

Nadšenci cyklistiky, toto si nemôžete nechať ujsť. Po príhovoroch hostí, medzi ktorými nechýba ani Peter Sagan a otvorení cyklotrasy a 2. sezóny Barborskej cesty sa presuniete pešo i na bicykloch do Španej Doliny, kde bude pripravené občerstvenie a zábava.

VÍNNA CESTA

30. apríla od 14:00, Námestie SNP

Ďalší ročník Vínšpacírky, na ktorom sa toho roku predstaví viac ako 30 vystavovateľov zo Slovenska ale aj zahraničia. Špecifické bude spojenie 1000 chutí vína, s kvalitnou jazzovou hudbou, v rámci United jazz festival.

BEN CRISTOVAO

30. apríla 2016, Ministry of Fun

Fanúšikovia superstáristu Bena Cristovaa, máme pre vás dobrú správu. Tento obľúbený spevák mieri pod Urpín. V banskobystrickom klube Ministry of Fun sa predstaví v závere mesiaca apríl.

UNITED EUROPE JAZZ FESTIVAL – 21. MEDZINÁRODNÝ DIXIELANDOVÝ FESTIVAL

30. apríla – 1. mája 2016, Banská Bystrica

Festival jazzovej hudby organizovaný v spolupráci s partnermi z Banskej Bystrice (SK), Hradca Králové (CZ), Zakopaného (PL) a Salgótarjánu (HU). Základnou myšlienkou festivalu je vzájomná výmena jazzových kapiel z jednotlivých partnerských krajín, podpora svojbytného hudobného žánru, kultúrna výmena v rámci strednej Európy a obohatenie kultúrneho a spoločenského života v jednotlivých mestách konania festivalu.

STRETNUTIE GENERÁCIÍ

1. mája 2016 od 8:00, Parkovisko na Štiavničkách

Aj vám učarovali hukot starých motorov, no o to krajších štvor či dvojkolesových tátošov? Potom pre vás máme tip na akciu priamo v Banskej Bystrici, kde si užijete veteránov ako nikdy predtým. V poradí už 27. ročník podujatia Stretnutie generácií sa pripravuje ako spomienka na bývalých motocyklových pretekárov,

BASELINE OPEN 2016

1. mája 2016 od 9:00, Tenisové centrum Baseline

Ak holdujete športu, možno vás v nedeľu zaujme tenisový turnaj v dvojhrách a štvorhrách. Hrá sa o hodnotné ceny a medaily.

DEŇ OTVORENÝCH BRÁN

1. mája 2016 od 10:00, Amfiteárter

Nultý ročník podujatia Deň otvorených brán (DOB). Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť na prvý blší trh na amfiteátri, prvé tohtoročné premietanie, pestrý program či dokonca detský kolotoč. Samozrejme, na akcii nebude chýbať ani občerstvenie či cukrová vata.

1. BLŠÍ TRH

1. mája 2016 od 10:00, Amfiteárter

Blšák na amfíku, to sa len tak nevidí. Už v nedeľu si ho budete môcť vychutnať po prvýkrát. Kúpa, predaj, výmena všetkého možného, čakajú na všetkých záujemcov.

FOTENIE V HISTORICKÝCH KOSTÝMOCH

1. mája 2016, Matejov dom

Darujte si netradičnú spomienku na návštevu Stredoslovenského múzea, zamilovanú fotografiu. Nebude len taká obyčajná, ale rovno v historických kostýmoch.

Čítajte tiež:

Hex, Gladiator, a to zďaleka nie je všetko… Majáles v Bystrici odhalil tohtoročné lákadlá!

Názor Bystričanov na viac slovenskej hudby v rádiách? Spoveď kapiel a moderátorov spod Urpína

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM