Jakub Forgács Kultúra

Čo budete robiť počas víkendu? Prehľad ako šitý pre Bystričanov, ktorý vám hneď dodá inšpiráciu

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôže náš špeciálny prehľad, ktorý je ako šitý pre Banskobystričanov.

Ilustračný obrázok k článku Čo budete robiť počas víkendu? Prehľad ako šitý pre Bystričanov, ktorý vám hneď dodá inšpiráciu
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

HC '05 – HK POPRAD

22. januára 2016 o 17:30, Zimný štadión

V piatok podvečer nastúpia banskobystrickí barani, aby si na domácom ľade zmerali sily s popradskými kamzíkmi. Zápas svojich obľúbencov si nenechá ujsť žiadny správny hokejových fanúšik spod Urpína.

READY TO SMASH THE HOUSE

22. januára 2016, Ministry of Fun Banská Bystrica

Poriadna párty na záver pracovného týždňa dobre padne nejednému Banskobystričanovi. Ak patríte medzi nich, počas Ready to smash the house sa Chris Nine, Bon Finix, Audiorockers, Lady A a DJ Dave postarajú presne o taký večer, aký potrebujete.

10. ROČNÍK VEREJNÝCH PRETEKOV V BEHU NA LYŽIACH

23. januára 2016 o 16:00, Futbalový štadión v Kremničke

Memoriál Jozefa Michalecha a Gustáva Schlankasa, ktorého sa môžu zúčastniť ako registrovaní, tak aj neregistrovaní pretekári, sa bude konať pri umelom osvetlení a bežať sa bude klasicky, s intervalovým štartom. Jeden okruh meria 0,7 kilometra a má rovinatý profil.

CRAZY NIGHT TROPHY – 7. ROČNÍK

23. januára 2016 o 18:00, Národný dom

Už po siedmykrát sa v Banskej Bystrici uskutoční ples skialpinistov a partnerov podujatí. Tento ročník sa už tradične koná v banskobystrickom Národnom dome. Nebude chýbať hudobný doprovod pána Karvaša a ani tombola.

ČARDÁŠOVÁ PRINCEZNÁ

23. januára 2016 o 18:30, Štátna opera

Opereta v troch dejstvách na libreto Lea Steina bola najlepším a najznámejším dielom rakúsko- uhorského skladateľa. Za svoj úspech vďačí nesmrteľná opereta nielen úchvatnej hudbe, ale aj vtipnému libretu.

LATINO PARTY

23. januára 2016, Ministry of Fun Banská Bystrica

Kúsok horúcej exotiky priamo v našom meste? Naozaj, je to možné aj počas mrazivého januára. Stačí, ak sa v sobotu podvečer vyberiete do banskobystrického klubu Ministry of Fun, kde vám do tanca bude hrať DJ Lopez.

FILATELISTICKÁ BURZA V BANSKEJ BYSTRICI

24. januára 2016 o 8:00, Dom slovenského misijného hnutia

Celoslovenské stretnutie zberateľov známok, mincí, pohľadníc, telefónnych kariet. Príďte si aj vy doplniť svoje zbierky, prípadne predať svoje prebytky.

ČIARKOLÁRIUM

24. januára 2016 o 10:00, BDNR

Štvrté pokračovanie interaktívneho cyklu Batolárium. Pre deti od 15 mesiacov do 3 rokov. Téma inscenácie nadväzuje na prvé tri dielka pre batoľatá a vychádza z kreatívnej hry: kde sa všade skrýva linajka, priamka okolo nás? Čo vytvoria čiarky, linky, linajky, keď sú spolu? Ako vedno nažívajú? Stačí mať oči na stopkách!

ORGANOVÝ KONCERT – STANISLAV ŠURIN

24. januára 2016 o 16:00, Katedrála Sv. Františka Xaverského

Milovníkov organovej hudby v meste pod Urpínom poteší v nedeľu organový koncert popredného a svetovo uznávaného slovenského organistu Stanislava Šurina, ktorý sa v Banskej Bystrici už viackrát predstavil ako znamenitý organový virtuóz. Tentoraz Stanislav Šurin prichádza predstaviť svoje nové CD, na ktorom sa nachádza jeho vlastná tvorba. Spolu s ním sa predstaví vynikajúca slovenská sopránistka Hilda Gulyásová.

PA A GU

24. januára 2016 o 16:00, BDNR

Dobrodružstvá PA a GU Pomotaných, rovnej PAličky a okrúhlej GUličky, nám odhaľujú, kde všade sa okolo nás PA a GU skrývajú a čo v sebe ukrývajú. Pre deti od 3 do 5 rokov.

Čítajte tiež:

Máme sa naozaj na čo tešiť: Veľký prehľad TOP 30 podujatí v Bystrici v roku 2016

Život plný zázrakov bystrickej kapely Crossroads: Žltý Ford na obale nového CD nie je náhodou :)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM