Jakub Forgács Šport

Člen bystrickej Dukly sa opäť blysol v svetovej konkurencii: Na krk mu zavesili už dvadsiatu medailu

Do bojov o medailu nastúpil Marian Jung ako jediný Európan. Niekoľkonásobný svetový šampión sa však nestratil ani pri premiére v kategórii, v ktorej ešte nikdy neštartoval. Stupienok víťazov mu opäť neušiel.

Ilustračný obrázok k článku Člen bystrickej Dukly sa opäť blysol v svetovej konkurencii: Na krk mu zavesili už dvadsiatu medailu
Zdroj: TASR

Ďalšia medaila, tentoraz v bronzovom lesku, pribudla Mariánovi Jungovi na majstrovstvách sveta vo vodnom motorizme hydroplánov. Na floridskom jazere Lake Alfred v kubatúre 1 100 zavŕšil skvelú sezónu opäť na stupňoch víťazov a k predchádzajúcim trom titulom v sezóne pridal ďalší vzácny kov.

Marián Jung na MS hydroplánov tisícstoviek štartoval ako jediný Európan a podarilo sa mu zaokrúhliť počet doterajších medailí na MS na dvadsať. Bola to pre neho úplne nová skúsenosť. „V hydroplánoch 1100 štartoval prvýkrát,“ povedal jeho tréner Ján Miškovič. „Nebolo to jednoduché, mal problémy s riadením, predsa len jazdenie naplocho je úplne niečo iné. Záverečnú bodku za sezónou však vymaľoval a krokodílie jazero, ako slangovo prezývame Lake Alfred, mu doprialo naozaj veľké krokodílie slzy radosti,“ pokračoval.

Svetový šampionát zastrešovali dve medzinárodné organizácie, Union Internationale Motonautique (UIM) a American Power Boat Association (APBA). Štyridsiatnik Marián Jung sa v tomto roku dvakrát stal majstrom Európy v 0–500 a O-700 a zlatý bol aj v seriáli MS formuly 500, s piatym titulom svetového šampióna v kariére. Vo vodnom motorizme sa stal člen armádneho strediska Dukly Banská Bystrica pojmom a kariéru si plánuje ešte predĺžiť. „Teraz bude mojou najväčšou úlohou vybudovať vlastný tím a pokračovať v spolupráci s výrobcami lodí Trombetta a motorov VRP,“ povedal Jung.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM