Jakub Forgács Kultúra

Čítajte ako prví: Zastupiteľstvo o amfíku ešte nerozhodne, v hre súťaž o prenájom!

Začiatkom septembra sa na stretnutí po podpísaní memoranda hovorilo, že budúcnosť amfiteátra by sa mala riešiť na mestskom zastupiteľstve už v októbri. Tento mesiac sa tak však nestane, pretože sa pripravuje súťaž na jeho prenájom.

Ilustračný obrázok k článku Čítajte ako prví: Zastupiteľstvo o amfíku ešte nerozhodne, v hre súťaž o prenájom!

Ako uviedol Juraj Havlík, zástupca neformálnej skupiny Ľudí spája(ť_je)umenie i O.Z. za! amfiteáte, je už isté, že bude vyhlásená obchodno – verejná súťaž na prenájom amfiteátra, nakoľko sa okrem O.Z. za! amfiteáter objavili v septembri ešte dvaja ďalší záujemcovia o jeho prenájom.

Momentálne prebieha príprava podmienok súťaže, ktoré bude musieť schváliť mestské zastupiteľstvo – najskôr teda v novembri. „Jednou z podmienok by mal byť prenájom symbolický, to znamená za symbolickú čiastku, podobne ako tomu bolo pri prenájme Kaštieľa Radvanských alebo Bašty na Lazovnej,“ pokračoval Havlík.

Po schválení podmienok bude obchodno – verejná súťaž zverejnená na internetovej stránke mesta i v miestnej tlači. „Vyhodnotenie uchádzačov vykoná komisia menovaná primátorom a schválenie víťaza podlieha opäť mestskému zastupiteľstvu. Následne by mala byť podpísaná nájomná zmluva,“ uviedol ďalej Havlík.

Kto sa ujme revitalizácie amfiteátra, za akých podmienok a či vôbec, sa zrejme teda ukáže až začiatkom roku 2014. „Konkrétne rozpracovanú predstavu o budúcnosti amfiteátra, ktorú O.Z. za! amfiteáter predložilo mestu po vypršaní memoranda v septembri ako jediný zo záujemcov o prenájom, si môžete pozrieť tu ,“ dodal na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM