Jakub Forgács Správy

Čistenie Banskej Bystrice: Zúčastnení si zaslúžia obdiv, nevzdali to ani napriek vetru a lejaku!

To, že Bystričanom záleží na čistote ich mesta, dokázali aj počas prvej etapy akcie Za krajšie mesto. V rámci upratovania okrajových častí Bystrice vyzbierali napriek nepriaznivému počasiu 26 kontajnerov odpadu.

Ilustračný obrázok k článku Čistenie Banskej Bystrice: Zúčastnení si zaslúžia obdiv, nevzdali to ani napriek vetru a lejaku!
Foto: Katarína Oravská

Cieľom akcie Za krajšie miesto je vyčistenie verejných priestranstiev od rôznych druhov komunálnych odpadov. Počas I. etapy, ktorá prebehla počas uplynulého víkendu v mestských častiach Radvaň, Iliaš, Šalková, Senica, Kremnička a Rakytovce, vyzbierali Banskobystričania, dobrovoľnícke organizácie či školy 26 kontajnerov odpadu.

„Pristavených veľkokapacitných kontajnerov v rámci spomínaných lokalít bolo 26. Počas soboty bolo vyvezených rovnako 26 kontajnerov, z toho niektoré aj trikrát, niektoré ani raz,“ informovala Martina Kanisová, hovorkyňa primátora, ktorá doplnila, že v rámci tejto etapy sa dočisťovali len medziblokové priestory.

Ako pokračovala, vzhľadom na nie veľmi vyhovujúce počasie (mrholenie a vietor doobeda) a poobedný intenzívny dážď, bola účasť nižšia ako očakávali. „Aj napriek tomu sme zaznamenali prípad, že popri brigáde so zhruba 25 účastníkmi, ktorí čistili okolie svojho bytového domu, si títo spríjemnili akciu varením gulášu,“ dodala Kanisová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM