Jakub Forgács Správy

Čistenie Banskej Bystrice? Kým niekde je účasť nadpriemerná, inde sa nezapojí nikto

Aj v tretej etape akcie Za krajšie mesto sa Bystričania aktívne zapojili do upratovania. Záujem o čistenie v jednotlivých lokalitách bol však rôzny. V rámci čistenia Sásovej, Rudlovej, Skubína a Uľanky sa im celkovo podarilo vyviezť až 48 veľkoobjemových kontajnerov.

Ilustračný obrázok k článku Čistenie Banskej Bystrice? Kým niekde je účasť nadpriemerná, inde sa nezapojí nikto
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom akcie Za krajšie miesto je vyčistenie verejných priestranstiev od rôznych druhov komunálnych odpadov. Počas III. etapy, ktorá prebehla počas uplynulého víkendu v mestských častiach Sásová, Rudlová, Jakub a Uľanka vyzbierali Banskobystričania, dobrovoľnícke organizácie či školy až 48 kontajnerov odpadu.

„Počas tretej soboty akcie Za krajšie mesto bolo vyvezených 48 veľkokapacitných kontajnerov,“ informovala Martina Kanisová, hovorkyňa primátora mesta Banská Bystrica.

Účasť podľa jej slov závisí od množstva faktorov, ale najmä od jednotlivých bytových samospráv. „Miestami teda bola nadpriemerná a niekde bola aktivita obyvateľov menšia. Na niektorých miestach boli vyhlásené brigády s účasťou 10 – 20 obyvateľov, niekde sa zapájali jednotlivci a miestami nikto,“ dodala Kanisová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM