Jakub Forgács Rôzne

Chystáte sa voliť poslancov europarlamentu? Pozrite, ako si v Bystrici vybavíte voličské preukazy

Voľby do Európskeho parlamentu sa už blížia a zúčastniť sa ich môžu aj Bystričania, ktorí v deň volieb nebudú v mieste svojho bydliska. Pozrite, kedy a ako si môžete vybaviť voličské preukazy v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa voliť poslancov europarlamentu? Pozrite, ako si v Bystrici vybavíte voličské preukazy
Zdroj: Webnoviny.sk

Po prezidentských voľbách pôjdeme k urnám čoskoro opäť. Slováci si budú voliť svojich trinásť poslancov do Európskeho parlamentu, a to v sobotu 24. mája. Pre občanov Banskej Bystrice, ktorí sa budú chcieť zúčastniť volieb mimo Banskej Bystrice, budú vydávané voličské preukazy do štvrtku 22. mája na Matričnom úrade a ohlasovni pobytov Mestského úradu /kancelárie č. 77, 78, 79/ v pracovných dňoch nasledovne:

  • pondelok od 8:00 do 16:00
  • utorok od 8:00 do 16:00
  • streda od 8:00 do 17:00
  • piatok od 8:00 do 15:00

Oprávnený volič môže požiadať o vydanie voličského preukazu, a to osobne, prostredníctvom ním splnomocnenej osoby (splnomocnenie nemusí byť úradne overené), písomne, elektronicky (e-mailom). V žiadosti oprávnený volič uvedie meno a priezvisko, rodné číslo, adresu trvalého pobytu (obec, ulica, číslo domu) a v písomnej žiadosti aj adresu, na ktorú mu má obec voličský preukaz zaslať. Obec zašle voličský preukaz na adresu uvedenú v žiadosti doporučenou zásielkou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM