Jakub Forgács Správy

Chrípka je na ústupe: V Rooseveltovej nemocnici zrušili zákaz návštev

Na základe informácií banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva o poklese chorobnosti v okrese sa v bystrickej nemocnici ruší zákaz návštev.

Ilustračný obrázok k článku Chrípka je na ústupe: V Rooseveltovej nemocnici zrušili zákaz návštev
4
Galéria
Zdroj: TASR

Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici ruší od piatka zákaz návštev v tomto zdravotníckom zariadení. Ako informuje na svojej webovej stránke, urobila tak na základe informácií banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) o poklese chorobnosti v okrese.

Zákaz návštev pacientov na všetkých oddeleniach platil od 22. januára. Dôvodom bol nárast výskytu akútnych respiračných ochorení a chrípky a jej podobných ochorení.

Podobný krok urobila aj detská nemocnica. „Na základe odporúčania vedúcej Odboru epidemiológie RÚVZ Banská Bystrica, z dôvodu poklesu chorobnosti na chrípku a chrípke podobné ochorenia, je v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou Banská Bystrica dnešným dňom zrušený zákaz návštev, ktorý trval takmer dva mesiace. Opätovne je možné aj prijímanie sprevádzajúcich osôb k denným pobytom na jednotlivých klinikách,“ uviedla Jana Petríková, referent pre marketing, Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Banská Bystrica.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Bystrická Rooseveltova nemocnica
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM