Jakub Forgács Šport

Chodci bystrickej Dukly na Záhorí úspešne: Tóth pre chorobu nenastúpil, prvenstvo obhájil Kučmín

Bystrickí atléti sa predstavili na 45. ročníku najstarších chodeckých pretekov na Slovensku. Z víťazstva mužskej kategórie sa tešil Kučmín, úspešní však boli aj ďalší chodci a chodkyne z Vojenského športového centra (VŠC) Dukla.

Ilustračný obrázok k článku Chodci bystrickej Dukly na Záhorí úspešne: Tóth pre chorobu nenastúpil, prvenstvo obhájil Kučmín
Foto: Stanislav Černák

Slovenský reprezentant v chôdzi Anton Kučmín z VŠC Dukla Dukla Banská Bystrica sa stal víťazom 45. ročníka najstarších chodeckých pretekov na Slovensku v Borskom Mikuláši. Pri neúčasti súčasnej chodeckej jednotky v reprezentácii SR Mateja Tótha (ochorenie), získal na netradičnej trati Záhoráckej dvadsiatky, keď v tomto roku sa v hlavnej kategórii mužov súťažilo v chôdzi na 10 km, časom 41:55 svoje celkové tretie prvenstvo na Záhorí pred oddielovými kolegami z VŠC Dukla Banská Bystrica Patrikom Spevákom (42:37) a Dušanom Majdánom (43:13).

V kategórii žien na 5 km zvíťazila maďarská chodkyňa a zverenka slovenského trénera Juraja Benčíka Viktória Madarászová (22:16 min.) pred dvojicou slovenských chodkýň z VŠC Dukla B. Bystrica Máriou Gálikovou (22:28) a Máriou Czakovou (22:51).

Výsledky:

  • Muži (chôdza 10 km): 1. Anton Kučmín 41:55 min, 2. Patrik Spevák 42:37, 3. Dušan Majdán (všetci VŠC Dukla B. Bystrica) 43:13
  • Ženy (chôdza 5 km): 1. Viktória Madarászová (Maď.) 22:16 min, 2. Mária Gáliková 22:28, 3. Mária Czaková (obe VŠC Dukla B.Bystrica) 22:51.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM