Monika Obrtalová Rôzne

Charitatívne zariadenia majú Deň otvorených dverí

Deň otvorených dverí je dnes v 16 charitatívnych zariadeniach po celom Slovensku. Svoje brány pre verejnosť otvárajú charitné domy v Nitre, Banskej Bystrici, Žiline, Martine, Čadci, Košiciach, Prešove, Lučenci, Bratislave a sedem zariadení v pôsobnos

Deň sa koná pri príležitosti Európskeho roka boja proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu, dnešného sviatku sv. Alžbety – patrónky charity a osláv 20. výročia obnovenia činnosti Slovenskej katolíckej charity po Nežnej revolúcii. Organizátormi Dňa otvorených dverí sú Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku, Informačná kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku a Slovenská katolícka charita.

„Cieľom Dňa otvorených dverí je informovať verejnosť o činnosti charitatívnych zariadení, o potrebách chudobných, sociálne a zdravotne odkázaných spoluobčanov či bezdomovcov. Má obyvateľov, zástupcov miest a obcí a všetkých ľudí podnietiť na zamyslenie sa nad situáciou ľudí v núdzi, na pocit solidarity a vzájomnej súdržnosti, motivovať návštevníkov k dobrovoľníctvu,“ povedal generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák. Ako ďalej informoval, v sociálnych zariadeniach sa počas dňa budú konať rôzne hry, súťaže, besedy, bude sa variť guláš. Na podujatie pozvali aj mládež, študentov, aby sa aj oni oboznámili s touto problematikou. Na Európsky rok boja proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu nadviaže Európsky rok dobrovoľníctva – 2011.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM