Jakub Forgács Iné športy

Cez maratón nás čakajú viaceré obmedzenia: Polícia radí maximálne využívať cestu R1 a obchvat

Organizátori očakávajú počas maratónskeho víkendu súboj až tisícky účastníkov, ktorí pobežia mestom. Zabezpečenie tohoto podujatia si na nedeľu vyžiadalo aj viaceré obmedzenia v doprave.

Ilustračný obrázok k článku Cez maratón nás čakajú viaceré obmedzenia: Polícia radí maximálne využívať cestu R1 a obchvat
Zdroj: TASR

Podujatie sa uskutoční v nedeľu od 09:00 do 15:00. Na štarte medzinárodných pretekov sa popri domácich športovcoch predstavia tiež bežci z Českej republiky, Poľska, Chorvátska, Rakúska, Španielska, Írska, Fínska, Nemecka, Kene či Etiópie. Organizátorom sa podarilo vytvoriť mestský polmaratónsky okruh, ktorý dá svojím prevýšením a zvlneným profilom zabrať aj skúseným športovcom.

Vzhľadom na to, že sa celý čas beží mestom, polícia prosí o ohľaduplnosť vodičov a upozorňuje na obmedzenia v doprave. „Žiadame všetkých vodičov, ktorí v uvedený deň budú prechádzať Banskou Bystricou, alebo sa zúčastnia športového podujatia, aby boli disciplinovaní a ohľaduplní, dbali na zvýšenú pozornosť a opatrnosť v cestnej premávke, nakoľko počas pretekov budú viaceré dopravné obmedzenia, ktoré sťažia prejazd cez mesto Banská Bystrica a v mieste konania športového podujatia bude čiastočne vylúčená cestná premávka,“ informovala Petra Vašková, hovorkyňa KRPZ BB.

Trasa športového podujatia je situovaná v širšom centre mesta Banská Bystrica. „Žiadame preto vodičov o maximálne využitie rýchlostnej cesty R1 a severného obchvatu mesta,“ pokračovala Vašková. V prípade cesty do centra mesta Banská Bystrica je možné využiť výjazdy z rýchlostnej cesty R1 (smer Podlavice, z obchvatu smer Rudlová a Sásová a Banská Bystrica východ). „Rýchlostná cesta R1 v meste Banská Bystrica nie je spoplatnená a preto nie je potrebná diaľničná známka a v prípade nákladnej dopravy sa neplatí mýto,“ dodala na záver Vašková.

Diváci a účastníci maratónu sa môžu aj tento rok tešiť na zaujímavú disciplínu, ktorá rozhodne neujde pozornosti verejnosti. Je ňou svetovo unikátny Barefoot polmaratón, ktorý, ako napovedá jeho názov, budú musieť súťažiaci absolvovať naboso. Preteky lezúňov aj mamičiek s kočíkmi. Trať už druhého ročníka podujatia Garmin Banskobystrický maratón 2013 bude rovnaká ako minulý rok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM